ROPRES

Avertisment! Viorel Focșa (AUR): Acțiunile companiei Hidroelectrica, listate la bursă

Distribuiți acest articol!

Planul Național de Redresare și Reziliență pare a fi mai degrabă un măr otrăvit care va avea ca deznodământ pierderea ultimei brume de suveranitate neacaparată încă de interesele străine, susține deputatul AUR Viorel Focșa. Acesta atrage atenția asupra unui atentat la siguranța națională prin listarea la bursă a acțiunilor companiei Hidroelectrica. În acest context, Focșa se adresează ministrului Energiei Virgil Popescu în vederea elucidării motivelor pentru care acțiunile unei companii naționale sunt privatizate.

De ce ați vinde acțiunile unei companii naționale vitale pentru economia României, de ce ați da unui străin acces direct în inima sectorului energetic românesc, de ce ați facilita un posibil atentat la siguranța națională prin vânzarea acțiunilor Hidroelectrica unei companii care ar putea avea interese ostile țării noastre. Și vă mai invit să ne spuneți ce alte companii cu capital majoritar sau integral de stat vor fi vândute prin listarea lor la bursă în următorii ani’‘, l-a întrebat deputatul AUR Viorel Focșa pe ministrul Energiei prin intermediul unei interpelări.

Statul român nu va încasa niciun ban de pe urma celei mai mari listări din istoria bursei româneşti, una evaluată la circa 2 mld. euro. Cu aproximativ 10 miliarde de lei ar urma să fie alimentate conturile Fondului Proprietatea (FP) de pe urma vânzării a 20% din Hidroelectrica la Bursa de la Bucureşti, într-o ofertă record şi de pe urma căreia Fondul promite că-şi va recompensa investitorii  cu numerar dar şi cu dividende.

Hidroelectrica reprezintă liderul în producția de energie electrică și principalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic Național, o companie vitală pentru un sector strategic, cu implicații în siguranța națională.


Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...