Avertisment de călătorie în Grecia. Transportul în comun, blocat de greve

Ministerul Afacerilor Externe a emis un avertisment de călătorie pentru cetățenii care tranzitează sau intenționează să călătorească în Grecia. MAE a anunțat perturbări majore la nivel național în transportul public. Angajații intră în grevă, iar circulația mijloacelor de transport în comun ar putea fi sistată pentru 24 de ore.

MAE, avertisment de călătorie pentru românii care călătoresc în Grecia

MAE precizează în comunicat că se vor înregistra modificări semnificative în programul transportului public și în comun . Circulația tremurilor, metrourilor, garniturilor suburbane și a taxiurilor va fi sistată, miercuri 17 aprilie, încă de la primele ore ale dimineții. De asemenea, nici taxiurile și nici autobuzele nu vor circula.

Potrivit comunicatului MAE, circulația autobuzelor va fi întreruptă între orele 05:00 și 09:00 respectiv 21:00 și 24:00. Metroul, trenurile și trenurile suburbane (proastikos) nu vor circula timp de 24 de ore începând cu 17 aprilie.


Transportul în comun va fi paralizat pentru 24 de ore

Totodată, și serviciile de transport maritim vor fi sistate. Federația Maritimiă Panelenă a anunțat că va lua parte la greva națională de 24 de ore. Prin urmare, feriboturile vor râmâne andocate în porturi.

În cazuri grave, cetățenii români pot cere asistență consulară la numerele de telefon puse la dispoziția cetățenilor de Ambasada României la Atena +302106714035 și Consulatul General al României la Salonic +302310340088.

Informații suplimentare furnizate de MAE

În cazurile urgente, cetățenii români pot suna la numărul de urgență al Ambasadei României la Atena +306978996222 și Consulatului General al României la Salonic +306946049076. De asemenea, ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români să verifice paginile de internet ale instituției pentru informații suplimentare. Mai multe detalii pot fi accesate pe paginile de internet www.mae.ro, https://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro.

Este a doua avertizare de călătorie emisă pentru Grecia în decursul a două luni. Pe 28 februarie angajații din sistemul de transport în comun au organizat o grevă de 24 de ore pentru a comemora trecerea unui an de la catastrofa feroviară de la Tempe.