Averea impresionantă a celui mai bogat secretar de stat de la interne. E din Vrancea și spune că se bate cu Oprișan

Ministerul de interne este condus de ceva timp de către liberalii Marcel Vela(Caraș Severin), Bogdan Despescu(Buzău) , Raed Arafat(Palestina), Gheorghe Sorescu(Botoșani) și Norocel Pompiliu Stroe(Vrancea).

Conform declarațiilor de avere postate pe site-ul ministerului de interne cel mai sărac conducător este chiar Raed Arafat. Conform declarației de avere acesta nu deține nici un teren în România și dispune doar de un apartament de 80mp în care și locuiește. Raed Arafat are conturile bancare aproape goale și trăiește anual numai din salariile ce le obține de la ministerul de interne. Nici aici suma nu este una impresionantă, veniturile anuale fiind de sub 120 000 de lei, sumă derizorie având în vedere că este prima vioară la minister și că există personaje politice dubioase care încasează lunar această sumă de bani.

Iată aici declarația de avere a lui Raed Arafat.

Nici cu Marcel Vela nu ne putem lăuda prea mult. Conform declarației de avere acesta are doar un teren de 1000mp în județul Caraș-Severin, în comuna Zăvoi. Spre rușinea sa are doar un apartament de 61 mp primit moștenire în Caransebeș, dobândit prin moștenire. Spre deosebire de Arafat Vela are și ceva bani în conturi, respectiv puțin peste 227 000 lei la austriecii de la Raiffeisen și peste 350 000 de lei economii în numerar. În ultimii ani Marcel Vela a trăit din politică, respectiv din salariul de senator din care a încasat puțin peste 120 000 de lei. Iată aici declarația de avere a lui Marcel Vela.

Sorescu Gheorghe mai spăla din rușinea celor doi, dar pălește în fața următorilor doi secretari de stat. Secretarul de stat de la interne dispune de două terenuri și două case de locuit, una primită moștenire și o altă proaspăt construită în anul 2014. Sorescu are și bijuterii de 12 000 de euro. Iată aici declarația de avere a lui Sorescu Gheorghe.

Despescu Bogdan este unul dintre cei mai bogați secretari de stat de la interne. Acesta dispune de 4 terenuri, toate în județul Buzău, unul agricol, unul forestier și două intravilan. El dispune și de o casă și un apartament de locuit, ambele în orașul Nehoiu. El are și în conturile bancare puțin peste 120 000 de euro. Iată aici declarația de avere a lui Despescu Bogdan.

Însă toți miniștrii și secretarii de stat de la interne nu reușesc să cumuleze împreună averea impresionantă a lui Stroe Norocel Pompiliu. Bunurile declarate de acesta se apropie de jumătate de milion de euro, aparent făcute după intrarea în politică. Stroe Norocel Pompiliu are două terenuri în Vrancea dar și patru proprietăți imobiliare din care trei în Focșani și una în București. Acesta obține și venituri importante dintr-o farmacie pe care o deține împreună cu soția(Stroe Maria, candidată și ea la primăria Suraia din partea PNL) în comuna Suraia. Se pare că vânzarea de medicamente aduce venituri impresionante din moment ce pentru anual trecut s-au obținut venituri din dividende de aproape 100 000 de euro(împreună cu soția). Stroe este un apropiat a lui Ion Ștefan de la ministerul dezvoltării, un alt personaj politic cu o avere impresionantă. Se pare că politică făcută în județul Vrancea aduce venituri importante nu doar pentru Marian Oprișan ci și pentru oponenții săi politici, asta dacă îi putem considera oponenți politici și nu parteneri în proasta gestionare a județului. Iată aici declarația de avere a lui Stroe Norocel Pompiliu.