Autorităţile din comuna Gornet atacă în instanţă decizia de carantinare luată de Raed Arafat şi îi cer despăgubiri de 500.000 de euro

Autorităţile comunei Gornet din Prahova, carantinată de autorităţi, au decis să atace în instanţă ordinul de carantinare al localităţii Gornet, emis de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) şi semnat de Raed Arafat, în calitate de şef al DSU.

Concret, autorităţile au introdus în instanţă, prin avocat, o acţiune în anulare a documentului în vigoare de miercuri seară, ora 22:00. Acţiunea a fost trimisă Curţii de Apel Bucureşti, iar autorităţile comunei prahovene cer obligarea DSU la plata sumei de 500.000 de euro ca daune morale/ daune interese, sumă ce ar urma să fie împărţită celor care au fost „prejudiciaţi” prin dispunerea măsurii de carantinare zonală. 

Într-o postare publicată sâmbătă seară pe pagina de Facebook, DSU arată că în ordinul amintit se regăsesc măsurile obligatorii pentru toate persoanele care locuiesc sau tranzitează zona respectivă, fiind permisă intrarea şi ieşirea persoanelor care muncesc în localitatea Gornet. 

„Prin carantinare zonală se înţelege măsura de prevenire a răspândirii bolilor infectocontagioase, prin care se urmăreşte separarea fizică a persoanelor şi activităţilor, inclusiv limitarea circulaţiei dintr-un perimetru afectat de o boală infectocontagioasă de perimetrele învecinate, astfel încât să se prevină răspândirea infecţiei sau contaminării în afara acestui perimetru”, transmite DSU. 

 » Citește tot articolul pe www.mediafax.ro