Austria: Militari și polițiști, trimiși la frontiere pentru verificarea persoanelor sosite din zonele de risc

Austria va desfăşura 1.300 de angajaţi suplimentari la frontierele sale sudice şi estice, a anunţat marţi guvernul, drept reacţie la o creştere a numărului de cazuri de COVID-19 care ar fi legată de sezonul turistic de vară, relatează dpa, citată de Agerpres.

Cei 500 de poliţişti şi 800 de soldaţi vor verifica dacă turiştii vin din ţări de mare risc, îi vor asista pe angajaţii din domeniul sanitar în efectuarea testelor şi vor impune măsuri de carantină, a declarat ministrul de Interne, Karl Nehammer.

Guvernul a emis, de asemenea, un avertisment de călătorie pentru insulele spaniole din Mediterana, printre care Mallorca şi Ibiza, care s-a adăugat unui alt avertisment existent, referitor la partea continentală a Spaniei.

Persoanele care se întorc din vacanţe în străinătate reprezintă în prezent cel mai mare grup în rândul celor nou infectaţi cu COVID-19.

Autorităţile sanitare din Austria au raportat marţi aproape 300 de noi infectări cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore, conform ziarulromanesc.at.