AUR va iniția un proiect de lege pentru interzicerea exploatării comerciale a pădurilor României

Alianța pentru Unirea Românilor va iniția un proiect de lege pentru a salva aurul verde al românilor. Astfel, se va interzice tăierea de masă lemnoasă, cu excepția curățirii pentru lemn foc, pentru o perioadă de 15 ani de acum încolo, a anunțat deputatul AUR Daniel-Gheorghe Rusu.

„Nu putem asista pasiv la ceea ce se întâmplă cu resursele naturale ale românilor. Companiile austriece ne exploatează pădurile, iar activiștii de mediu sunt victime ale complicității dintre Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Mediului, Ministerul Justiției și Parchetul General.

Nimeni nu răspunde în fața legii pentru aceste abuzuri și niciun alt partid nu a adus în discuție necesitatea unui moratoriu pe 10 sau 15 ani. De aceea, AUR va iniția acest proiect de lege prin care se interzice și se sancționează tăierea arborilor din pădurile României. Suntem de acord să se taie masă lemnoasă dar doar pentru necesarul intern, pentru foc de lemn”, a declarat Rusu pentru Ropres.

Daniel-Gheorghe Rusu a mai spus că, potrivit proiectului de lege inițiat de AUR, încălcarea prevederilor legale se vor pedepsi cu închisoare de la 3 ani la 9 ani și recuperarea prejudiciului.