AUR Trage Un Semnal de Alarmă: Protest în Doicești, Dâmbovița

În dimineața aceasta Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a organizat un protest la Doicești în județul Dâmbovița, un protest pașnic al cărui scop a fost ca Guvernanții PSD-PNL să înțeleagă că poporul român nu poate fi cobai, sacrificat în politica lor păguboasă din domeniul energiei.

Guvernul PSD-PNL prin Ministrul Energiei Burduja ar trebui să se ocupe ca România să plătească unul din cele mai mici prețuri la energie din Uniunea Europeană, dar deocamdată, sub guvernarea lor România plătește unul din cele mai mari prețuri la energie din Uniunea Europeană.

Plătim unul din cele mai mari preturi la energie din UE deși suntem țară producatoare de energie.
Vrem să atragem atenția celor de la Guvern că politica lor păguboasă economică prin care sapă în continuare în bugetul țării pentru a pune bazele unui proiect energetic la Doicești, pe ruinele unei termocentrale pe cărbune, un proiect ce foloseste tehnologii netestate in Europa, trebuie să înceteze.
Aceste tehnologii sunt la ora asta și foarte scumpe pentru că nu s-a trecut la fabricarea SMR la scară largă, astfel încât prețul să devină unul mult mai scazut.

Așadar, nu sunt doar tehnologii netestate, ci și foarte scumpe deocamdată.
Avem Centrala Nucleară de la Cernavodă, avem un bazin hidrografic puternic, avem cărbune și avem gaze si petrol. Suntem binecuvântați cu toate aceste resurse a căror exploatare eficientă a fost și este total neglijată de Guvernanții PSD-PNL. Centrala nucleară de la Cernavodă este subfinanțată, cu un reactor nefinalizat. Sunt hidrocentrale lăsate nefinalizate, cum e cea de la Tarnița.


Avem cărbune care ar trebui exploatat, iar guvernantii închid minele de cărbune pentru că timp de 30 de ani politica nu a fost de a susține si domeniul cercetării unde România are resursă umană bogată, specialiști de top care ar fi putut în toți acești ani să găsească soluții pentru eficientizarea extracției cărbunelui de mare adâncime.

Toate aceste surse de energie care folosesc tehnologii testate, tehnologii care au trecut deja proba timpului, ar fi trebuit să cunoască o finanțare susținută din partea Guvernelor PSD-PNL, astfel încât contribuabilul roman să platească un preț mult mai mic la energie, dacă tot a avut șansa să se nască într-o țară atât de bogată în resusrse naturale.

AUR are trecut în programul de guvernare publicat de un an de zile un plan prin care resursele naturale ale României să fie exploatate în interesul poporului roman, așa cum însăși Constituția României o cere și afirmă. AUR își doreste ca siguranța și bunăstarea fiecărui român să primeze în actul guvernării, iar acest lucru nu se va putea întâmpla decât prin îndepărtarea prin vot de la putere a celor care ne conduc de ani și ani de zile.

Departamentul de Comunicare Județean al Alianței pentru Unirea Românilor Dâmbovița