AUR: Reduceți aparatul bugetar. Nu mai îndatorați țara. Plătim 4 miliarde de euro anual numai dobânzi

România trebuie să-și schimbe modalitatea în care colectează bani la buget! „Nu ar fi mai sigur pentru țara noastră să reduceți aparatul bugetar, să veniți cu o propunere de reformă administrativ teritorială și să gândiți vizionar și pragmatic pentru a aduce bani la buget?”, se întreabă retoric Ioana Ramona Bruynseels, coordonator politici publice la partidul AUR. Bruynseels face această propunere după ce a sesizat că „statul român a ajuns să plătească dobânzi cu care ar putea construi 10 spitale intr-un an”.

„Am aflat azi despre alte 4 miliarde de dolari luați împrumut de Ministerul Finanțelor în prima ieșire externă din acest an, la dobânzi care bănuiesc că sunt mai mari decât cele din trecut(acestea încă nu au fost comunicate).

Și se pare că e doar începutul.În octombrie 2022 îmi notam că statul român plătea aproximativ 2% din PIB dobânzi. Adică aproximativ 4 miliarde de euro. În noiembrie ajunseserăm la peste 5 miliarde.‼️Cu 5 miliarde de euro am face în fiecare an aproximativ 10 spitale regionale sau 500 de km de autostrada (la 10 milioane de euro/km de autostrada).Le-am spus fetițelor mele că, împreună cu toți copiii României, trebuie să obțină rezultate bune la școală și la sport ca să fie sănătoși și pregătiți cum se cuvine pentru rambursarea poverilor puse de politicienii actuali pe umerii generațiilor actuale și viitoare.

Domnule prim-ministru/Domnilor miniștri,

Nu ar fi mai sigur pentru țara noastră să reduceți aparatul bugetar, să veniți cu o propunere de reformă administrativ teritorială și să gândiți vizionar și pragmatic pentru a aduce bani la buget?!? #AURștie”, a transmis Ioana Ramona Bruynseels, pe pagina ei de Facebook.