AUR, reacție dură la caracterizarea Unicredit Bank: Nu suntem partid de extrema dreaptă!

Alianța pentru Unirea Românilor reacționează ferm la un raport al Unicredit Bank dat publicității, care plasează mișcarea naționalistă în categoria partidelor de extrema dreaptă. Copreședintele Claudiu Târziu a subliniat că AUR este un partid conservator.

„Am văzut cu neplăcere că, într-un articol publicat de colegii de la Evenimentul zilei (https://evz.ro/raport-unicredit.html), este citat un raport al Unicredit Bank, în care se atribuie Alianței pentru Unirea Românilor o caracterizare pe care o respingem cu tărie și anume aceea de partid de extremă dreaptă” – se arată într-un comunicat al copreședintelui Alianței pentru Unirea Românilor, senatorul Claudiu Târziu.

„În dubla mea calitate de copreședinte al AUR și de senator în Senatul României, întreb public conducerea Unicredit Bank: care sunt argumentele în virtutea cărora caracterizează AUR drept un partid de extremă dreaptă și ce calificare are respectiva instituție bancară pentru a face analize politice și etichetări ideologice, prin care prejudiciază imaginea unei formațiuni care a fost votată de peste 500 de mii de români, pe care de asemenea îi ofensează?

Este cel puțin surprinzător că o bancă din România își permite să facă aprecieri jignitoare la adresa unui partid cu zeci de mii de membri, dintre care unii, cu siguranță, clienți ai acestei bănci.

AUR este un partid conservator, care nu are de-a face cu extremismul și care are ca principali piloni Libertatea, Credința, Națiunea și Familia, valori asociate cu conservatorismul european și nu cu extrema dreaptă”, a precizat copreședintele AUR.