AUR pledează pentru creșterea reală a pensiilor. Majorarea să acopere rata inflației – avem un milion de pensionari care sunt la limita sărăciei

Alianța pentru Unirea Românilor cere Guvernului să crească pensiile și salariile de urgență. Coaliția de guvernare promite românilor o creștere de doar 10% începând cu anul viitor, însă pensionarii cu venituri mici de-abia mai fac cheltuielilor.

George Simion susține că PSD și PNL nu mai pot minți românii la infinit: bani există, din moment ce s-au găsit bani pentru a crește salariile aleșilor locali înseamnă că se pot găsi fondurile necesare și pentru creșterea pensiilor. Liderul AUR arată că din cauza creșterii inflației, salariile și pensiile au fost tăiate cu cel puțin 30%.

„Domnii Ciucă și Ciolacu nu mai pot minți la nesfârșit. Vorbim de ipocrizie și de lipsă de respect față de români. Dacă s-au luptat atât de mult pentru majorarea salariilor aleșilor locali, înseamnă că există bani și pentru pensii.

Dacă PSD și PNL au bani pentru subvenții ca să plătească presa mincinoasă, înseamnă că pot aloca mai mulți bani și pentru cei cu pensii mici – și mă refer la cele mai mici de 2.5000 de lei, mai ales acum în prag de iarnă”, a declarat liderul AUR.

George Simion a criticat și măsurile luate de actuala guvernare privind creșterea salariilor la primari. El a amintit că primarii au salarii de 7.000 de lei.

„Avem un milion de pensionari cu venituri mai mici de 1.000 de lei. Cum cred PSD și PNL că pot supraviețui acești bătrâni?”.

Inflația din România a depășit 30% în ultimii doi ani. Acest lucru face ca în realitate pensiile și salariile românilor să fie tăiate cu 30%. Deci PSD și PNL nu au crescut pensiile ci le-au tăiat, a punctat liderul AUR.