AUR, pe primul loc în județul Dolj. Deputatul Ringo Dămureanu, cel mai apreciat parlamentar doljean

Ringo Dămureanu, deputat AUR de Dolj și președinte al Comisiei pentru constituționalitate din Camera Deputaților, este cel mai apreciat parlamentar doljean, potrivit unui sondaj al Jurnalului de Craiova. Din cei peste 1000 de cititorii ai cotidianului doljean, 54% dintre aceștia au considerat că Ringo Dămureanu merită să ocupe primul loc la categoria „Parlamentarul Doljean de Zece”.

Ringo Dămureanu este unul dintre cei mai activi parlamentari la nivel național, activitatea sa ca deputat în Parlament stând ca dovadă în acest sens: de la preluarea mandatului și până în prezent, acesta a depus 105 întrebări și interpelări, a susținut 12 declarații politice și a luat cuvântul în majoritatea ședințelor Camerei Deputaților, în care a pledat pentru votarea legilor care vin în sprijinul românilor și a criticat proiectele de lege care sunt împotriva interesului național. În ședința Camerei Deputaților din 12 decembrie, deputatul AUR a criticat guvernarea PNL- PSD pentru că a lipsit județul Dolj de investițiile necesare în domeniul infrastructurii – lucrările la podurile de pe DN 55 Craiova – Bechet de la Făcăi, Secui, Bratovoeşti, Murta-Dobreşti şi Sadova nu au fost finalizate până la această oră, deși termenul de execuție era 3 august 2019.

Potrivit sondajului, pe locul doi – cu 18%, s-a poziționat reprezentata PSD, deputata Eliza Peța-Ștefănescu – supranumită „deputata mută”, fiica liderului județean al Blocului Național Sindical (BNS) și fina de cununie a primăriței Craiovei, Lia Olguța Vasilescu. Deputatul USR Daniel Gheba a obținut doar 16%.

Cel mai rușinos scor l-a obținut premierul Nicolae Ciucă, senator PNL de Dolj, care a fost votat de doar 1% din cititorii cotidianului doljean – un rezultat care arată cât de dezastruos este modul în care coaliția PSD-PNL guvernează țară din perspectiva acestui public.

Ceilalți 3 senatori și 7 deputați de Dolj au obținut rezultate mediocre – între 0 și 3%: senatorul PSD Ion Prioteasa, fost președinte al Consiliului Judeţean Dolj a primit 3% din voturi, în timp ce deputata PSD Alina Tănăsescu, fosta sa Vicepreședinte la CJ Dolj, a primit 2% din voturi. Același procent l-a obținut și senatorul ex-USR Cosmin Poteraș, deputata PSD Alexandra Presură, Vicepreședinte al Camerei Deputaților, ca și toți deputații PNL Dolj, în frunte cu președintele filialei, Ștefan Stoica și continuând cu deputatul PNL Nicolae Giugea, fost prefect de Dolj și celălalt deputat PNL de Dolj, Ionuț Stroe, fost ministru. Clasamentul se încheie cu senatorul PSD Mihai Genoiu, fostul primar al municipiului Craiova și de deputații PSD Laura Vicol-Ciorbă și Iulian-Alexandru Badea, cu 0%.