ROPRES

AUR: Nu am votat în favoarea trimiterii de armament către Ucraina

Distribuiți acest articol!

Alianța pentru Unirea Românilor infirmă zvonurile apărute în mediul online și subliniază că parlamentarii AUR nu au votat în favoarea trimiterii de armament în afara țării. De altfel, președintele AUR George Simion a subliniat că interesul românilor trebuie să primeze, iar interesul românilor în contextul actual nu este să sprijine militar Ucraina, nici cu armament, nici cu soldați.

Reprezentanții AUR au explicat că în cadrul ședinței de marți, 3 mai, din Parlament nu a fost supus la vot niciun proiect care vizează implicarea României în conflictul din Ucraina. De asemenea, George Simion a subliniat recent că România nu trebuie să intervină într-un război care nu îi aparține. „Solidaritatea României cu statul vecin în fața agresiunii militare ruse trebuie să se reflecte în acordarea de ajutor umanitar”.

„În Plenul Parlamentului, au fost prezentate trei informări din partea președintelui Klaus Iohannis. Prima vizează aprobarea ca forțele și mijloacele armatei să participe în 2022 la misiuni în afara teritoriului național. A doua aprobă staționarea în România a batalionului STRYKER al SUA, în scopul îndeplinirii misiunilor NATO. A treia informare se referă la dislocarea unor forțe armate străine în România, precum și staționarea și operarea unui detașament F-35 al armatei SUA în România. Aceste acte au avut scop strict INFORMATIV. Deciziile au fost deja luate de Klaus Iohannis, care doar a informat Parlamentul.

Grupul Pro-America a fost format în anul 2021, scopul său fiind acela de a sprijini dezvoltarea cooperării politice, strategice, civice, culturale şi, mai ales, economice şi tehnologice dintre România şi Statele Unite ale Americii, în cadrul şi în spiritul parteneriatului strategic intensificat, existent între cele două ţări. Votul de ieri se referă strict la componența grupului, nicidecum nu s-a votat pentru a trimite armament în Ucraina cum anumite voci au vehiculat cu scopul de a crea panică”, subliniază reprezentanții AUR.


Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...