OPINII

AUR – Ministrul Educației trebuie să ne spună de ce nu a asigurat materiale de curăţenie şi dezinfecţie pentru școli și grădinițe

Distribuiți acest articol!

Deși a fost timp suficient pentru pregătirea noului an școlar, Ministerul Educației a fost luat pe nepregătite. Deputatul AUR de Vrancea, Georgel Badiu solicită ministrul Educației clarificări cu privire la câteva aspecte legate de accesul elevilor la educație, mai ales pe timp de pandemie.

“Am constatat, potrivit datelor din teritoriu, că problema gravă a neasigurării materialelor de curăţenie, igienă şi dezinfecţie prin nealocarea a 1 miliard de lei, însemnând peste 800 de cereri de finanțare neonorate înainte de începerea anului școlar, creează  o situație periculoasă pentru elevii din România. 

De aceea, solicităm de urgență deblocări de fonduri pentru a anula situația fără precedent în care anul școlar 2021-2022 debutează, dar mai ales pentru a asigura desfășurarea în condiții normale a activităților didactice în școlile și grădinițele în mare parte din țară.” spune deputatul AUR.

Georgel Badiu atrage atenția că alocarea fondului de 1 miliard lei pentru asigurarea desfășurării în condiții normale a activităților didactice în școlile și grădinițele ar trebui să fie prioritatea zero pentru acest minister.

“Nefinanțarea are, în acest moment, repercusiuni grave asupra accesului elevilor la educație, iar condițiile pandemiei care s-a instaurat acum un an demonstrează că sistemul nu a reușit să rezolve această problemă.

Cu privire la aceste aspecte, vă rog să-mi mai comunicați, domnule ministru, dacă considerați oportună reunirea de urgență a comisiilor de specialitate din cadrul Ministerului Educației și din cadrul Comisiei Parlamentare pentru învățământ, pentru găsirea unor soluții viabile pentru deblocarea situației în care ne aflăm.”, se arată în interpelarea depusă de Georgel Badiu ministrului Educației.


Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...