AUR: Guvernul Ciucă falimentează cu bună știință firmele românești de transport internațional

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) acuză Guvernul că urmărește să falimenteze firmele românești de transport internațional, prin prevederea din proiectul de modificare a Codului fiscal potrivit căreia impozitele pentru salariaţii din transporturile rutiere cresc de până la 10 ori.

„La mai puțin de trei luni de la intrarea în vigoare a Legii nr. 72/2022, care clarificase o serie de incertitudini începând cu anul 2015, Guvernul vine acum cu o măciucă și îî pălește direct în moalele capului pe transportatorii români. Singura lor vină? Că au supraviețuit pandemiei și stau în calea companiilor străine care își doresc să intre pe piața românească. Ciucă și partidul unic PSD-PNL își dau arama pe față: o guvernare antiromânească se îndreaptă cu ură împotriva ultimilor antreprenori români. Totul trebuie să fie distrus și pus pe tavă. Asta nu se va întâmpla, însă, câtă vreme AUR va fi în Parlament. Le vom sta ca un ghimpe în coastă”, a declarat președintele George Simion.

„O propunere de modificare a Codului fiscal aduce din nou sub lupa Guvernului una din breslele cu capital autohton din România: transportul internațional. Propunerea prevede eliminarea prestațiilor suplimentare primite de salariați în baza clauzei de mobilitate din categoria indemnizațiilor cu tratament fiscal egal cu cel al diurnelor/indemnizațiilor de detașare, respectiv neimpozabile în limita plafonului stabilit prin Legea 72/2022. Supraimpozitarea acestor venituri riscă să îi bage pe transportatorii români direct în faliment. Și asta, în condițiile în care 5% din PIB este produs de segmentul transportului internațional. Cerem Guvernului să retragă urgent această prevedere”, a afirmat Claudiu Târziu, lider al grupului AUR din Senat.