AUR: „Guvernul Cîțu are apucături dictatoriale. Invităm sindicatele din sistemul public la consultări

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a anunțat faptul că invită toate sindicatele din sistemul public la consultări, în urma „amenințărilor și intimidărilor repetate ale guvernului Cîțu la adresa angajaților statului care nu doresc să se vaccineze”.

Liderul formațiunii, George Simion, a subliniat faptul că doar cca. 30% din români sunt vaccinați și că presiunile Guvernului sunt abuzive.

„Premierul Florin Cîțu a declarat sâmbătă că, în opinia sa, personalul din sistemul public ar trebui să fie vaccinat sau testat. Ministrul Sănătății pregătește un proiect de lege prin care medicilor nevaccinați ar urma să le fie tăiate sporurile, susținând că statul nu ar trebui să plătească testarea celor care au libertatea să se vaccineze gratuit.

Deși vaccinarea nu este obligatorie, medicii, profesorii și angajații la stat sunt supuși unor presiuni tot mai mari din partea Guvernului, printr-o politică de tipul <<te vaccinezi sau plătești>>. În condițiile în care 7 din 10 români nu sunt vaccinați, ce s-au gândit guvernanții? Să-i amenințe pe bugetari. Nu suntem de acord cu așa ceva și nu vom admite așa ceva.”, a declarat deputatul George Simion, co-președinte AUR.

Claudiu Târziu a spus că Guvernul intenționează să introducă vaccinarea obligatorie „pe ușa din dos”, având „apucături dictatoriale”.

„Guvernul Cîțu are apucături dictatoriale și încearcă să introducă vaccinarea obligatorie pe ușa din dos. Invităm sindicatele care îi reprezintă pe medici, pe profesori și pe funcționarii publici la discuții temeinice în Parlamentul României, pentru a stabili o cale de urmat în fața amenințărilor tot mai apăsate la adresa drepturilor și libertăților fundamentale ale românilor.

AUR își reiterează angajamentul de a folosi toate mijloacele parlamentare și legale pentru a-i apăra pe cei slabi și vulnerabili în fața tentativelor de abuz ale statului. Vaccinarea este voluntară, iar oamenii trebuie convinși, și nu constrânși să se vaccineze.”, a subliniat senatorul Claudiu Târziu, co-președinte AUR.

AUR a depus la Senat un proiect de lege împotriva discriminării pe motiv de vaccinare, care prevede sancțiuni cu amendă de la 3.000 de lei la 30.000 de lei, dacă discriminarea vizează o persoană, respectiv cu amendă de la 5.000 de lei la 100.000 de lei, dacă discriminarea vizează o categorie sau un grup de persoane.

Potrivit proiectului, emiterea oricărui act normativ care discriminează pe bază de vaccin va fi considerată infracțiune și sancționată cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.