AUR depune plângere penală la DNA împotriva lui Ciolacu, Boloș și Ciucă în cazul Roșia Montană

Deputatul AUR, Georgel Badiu, a declanșat o acțiune la Direcția Națională Anticorupție (DNA), acuzând liderii politici Marcel Ciolacu, Marcel Boloș și Nicolae Ciucă de acțiuni penale legate de procesul intentat de Gabriel Resources împotriva României, privind situl minier de la Roșia Montană. Formațiunea a făcut cunoscut acest demers printr-un comunicat citat de News.ro.

În comunicat, Deputatul AUR subliniază manipularea făcută de liderii politici ai PNL și PSD în ultimele două luni, până la pronunțarea verdictului în acest proces. Acesta aduce în discuție modul în care presa a speculat informații, prezentând România ca pe o țară condamnată în proces. Conform comunicatului, această manipulare a avut un impact semnificativ asupra pieței financiare, conducând la o creștere bruscă a acțiunilor companiei Gabriel Resources la bursa din Toronto.

Georgel Badiu acuză că declarațiile făcute public de către premierul, ministrul Finanțelor și liderul PNL au influențat pozitiv acțiunile companiei străine, conducând la o dublare a valorii acestora în doar o lună de zile. Deputatul AUR consideră că aceste acțiuni nu numai că au manipulat opinia publică, dar au încălcat și legea, putând fi încadrate la infracțiuni precum folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane, conform articolului 301 din Codul Penal.

Formațiunea AUR subliniază că diseminarea de informații false și manipularea publicului nu trebuie trecute cu vederea și că astfel de acțiuni ar trebui investigate în profunzime de către autoritățile competente. Este evident că interesele străine și manipularea politică nu ar trebui să aibă loc în detrimentul intereselor naționale și ale cetățenilor români.

În acest context, demersul făcut de Deputatul AUR, Georgel Badiu la DNA este văzut ca un pas important în demascarea acțiunilor care afectează integritatea și suveranitatea României. Este de așteptat ca autoritățile să investigheze cu seriozitate aceste acuzații și să ia măsurile corespunzătoare în conformitate cu legea.

Deputatul AUR, prin acțiunile sale, demonstrează o atitudine hotărâtă față de corupție și manipulare, pledând pentru o guvernare transparentă și responsabilă în interesul cetățenilor români.