AUR denunță „monstruasa” înțelegere dintre PNL, PSD, și USR de a valida mandatul controversatului Francisc Tobă

Alianța pentru Uniunea Românilor atacă decizia PSD, PNL și USR de a valida mandatul lui Francisc Tobă, un personaj controversat acuzat de implicare în evenimentele sângeroase de la Revoluție.

PNL, PSD și USR PLUS l-au validat pe Francisc Tobă prin întocmirea unor acte false. Aceștia se fac vinovați de fals în înscrisuri oficiale, abuz în serviciu și neîndeplinirea obligațiilor de serviciu. În acest context, AUR se delimitează de această decizie, care nesocotește semnalele din spațiul public legate de implicarea lui Tobă în represiunea Revoluției din 1989.

„Alianța pentru Uniunea Românilor protestează vehement față de monstruoasa înțelegere din interiorul coaliției de guvernare, în vederea validării mandatului de deputat al domnului Francisc Tobă. Ignorând deliberat cererile noastre repetate, dar și semnalele din spațiul public, majoritatea parlamentară a nesocotit memoria victimelor Revoluției Române și procesul de condamnare a comunismului, încă neîncheiat, votând un personaj deosebit de controversat în calitatea de deputat al Parlamentului României”, se arată într-un comunicat de presă al AUR. 

Reprezentanții AUR nu au participat și nu au dat girul unei validări pe care au contestat-o permanent în ultimele săptămâni.

Francisc Tobă a fost exclus din Alianța pentru Unirea Românilor, în urma unor suspiciuni rezonabile de implicare în evenimentele sângeroase de la Sibiu din Decembrie 1989, evenimente pe care nu le-a clarificat pe deplin nici în partid, nici în fața opiniei publice.