AUR acuză bancherii: Tinerele familii își pot pierde avansurile plătite pentru locuințe

Coordonatorul pe Politici Publice al AUR, Ioana Ramona Bruynseels, afirmă că băncile încep să refuze creditarea celor care în urma creșterii IRCC de nu se mai încadrează cu salariile și astfel cei care au apucat să achite dezvoltatorilor o parte din prețul locuinței riscă să nu își mai recupereze toți banii plătiți.

„Tinerele familii își pot pierde avansurile plătite pentru locuințe din cauza practicilor discutabile ale băncilor. Românii trebuie sa știe adevărul: ratele legate de IRCC au crescut cu 60 la sută fata de ianuarie 2022. Cei care plateau 1000 de lei pe lună anul trecut au ajuns acum sa plateasca aproape 1600 de lei!!! ROBORUL a început să scadă, parcă în batjocura celor care, disperați, au ales IRCC pentru calcularea ratelor lunare. Scăderea nu e însă mare.

HAOS TOTAL PE BANII TINERILOR! Băncile încep să refuze creditarea celor care în urma creșterii IRCC de la 1 ianuarie nu se mai încadrează cu salariile. Sau să le ceară oamenilor avansuri mai mari. Vorbim aici și de multe tinere familii, înscrise în programul Prima Casă. De unde să dea mai mult?!? Iar dacă nu o fac și nu mai primesc creditul, cei care au apucat să achite dezvoltatorilor parte din prețul locuinței, riscă să nu își mai recupereze toți banii plătiți”, a scris Ioana Ramona Bruynseels pe Facebook.

„Ce facem cu TINERII CARE RISCĂ SĂ NU ÎȘI MAI RECUPEREZE BANII DE LA DEZVOLTATORI?!? STAT ROMÂN, ce faci in sprijinul familiilor aflate in aceasta situatie?!? Când începi discuția serioasă cu băncile?”, a adăugat ea.