AUR a votat pentru înființarea Gărzii Forestiere Naționale

Alianța pentru Unirea Românilor și-a asumat un program politic în care conservarea resurselor naturale este un obiectiv de interes național. În acest sens, AUR susține orice demers care are în vedere stoparea defrișărilor ilegale, care fac prăpăd în țara noastră.

În cadrul ședinței Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice (miercuri, 13 octombrie), deputații AUR Ciprian Ciubuc, Călin Balabașciuc și Lilian Scripnic au votat pentru înființarea Gărzii Forestiere Naționale. Este vorba de o inițiativă legislativă ce își propune să pună capăt „infracționalității de mediu” prin adoptarea unor „măsuri imediate în scopul limitării tăierilor ilegale și monitorizării trasabilității materialelor lemnoase”.

Deputatul AUR Ciprian Ciubuc a subliniat însă că este nevoie de măsuri ferme, dublate de creșterea capacității de reacție instituțională. „Așa cum am promis în campania electorală, AUR susține orice inițiativă care apără interesele strategice ale României. Am votat pentru înființarea Gărzii Forestiere Naționale, însă susținem că este nevoie ca autoritățile să elaboreze o strategie națională privind pădurile României”.

Reamintim că AUR a organizat pe 6 octombrie 2021 prima dezbatere reală privind necesitatea elaborării unui strategii forestiere naționale, care a pus față în față activiștii de mediu, societatea civilă, reprezentanții Romsilva, firmele exploatatoare și parlamentari ai României. Dezbaterea a fost găzduită de copreședinții AUR, Claudiu Târziu și George Simion, și moderată de jurnalistul și activistul de mediu Liviu Mihaiu.