AUR a transmis că a primit garanţii din partea ministrului Sănătăţii că nu va sprijinii vaccinarea obligatorie sau forţată pentru copii

O delegaţie a Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR) condusă de vicepreşedintele Marius Lulea s-a întâlnit joi cu ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila de la care a primit garanţii ferme că, atâta vreme cât va ocupa mandatul de ministru, se va opune vaccinării obligatorii pentru copii sau impunerii de restricţii care să ducă la acest lucru, arată un comunicat de presă al partidului.

Am avut astăzi o discuţie constructivă cu ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, în cadrul căreia ne-am exprimat îngrijorarea cu privire la felul în care urmează să demareze campania de vaccinare anti-Covid la copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani, iar domnul ministru ne-a garantat că nu se vor face presiuni de niciun fel, nici în direcţia vaccinării obligatorii, nici în cea a impunerii de restricţii, aşa că părinţii din România pot fi liniştiţi. Decizia o vor lua doar în acord cu conştiinţa lor”, a declarat Marius Lulea, vicepreşedinte AUR, potrivit sursei citate, informează News.ro.

De asemenea deputatul AUR Sorin Muncaciu, medic şi membru în comisia pentru sănătate aa Camerei a precizat că la întâlnirea cu Alexandru Rafila a subliniat „necesitatea introducerii medicamentelor antivirale în farmacii şi am primit asigurări că Favipiravir, Paxlovid şi Molnupiravir vor fi disponibile, în curând, în farmaciile cu circuit închis şi deschis”.

„Totodată, Ministerul Sănătăţii a susţinut că nu intenţionează să impună restricţii pentru categorii socio-profesionale ţintite, astfel cum se discută în spaţiul public. Nu în ultimul rând, am ridicat problema condiţiilor din spitale şi a nevoii de spitale noi, iar domnul ministru ne-a informat că urmează să fie iniţiată o procedură pentru a identifica judeţele cele mai vulnerabile din acest punct de vedere”, a completat Sorin Muncaciu.

Alianţa pentru Unirea Românilor aminteşte că face demersuri insistente pentru modificarea reglementărilor legale, astfel încât banii pe care îi primeşte din subvenţia publică să fie alocaţi pentru construirea unui spital, conform sursa menţionată.