AUR a făcut un anunț neașteptat: susține legea offsetului

Liderul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, a făcut anunțul la care nu se aștepta nimeni. Astfel, George Simion a anunțat că formațiunea politică pe care o reprezintă va susține Legea Offsetului.

Pentru asta, George Simion s-a întâlnit cu vicepreședintele Forumului Inventatorilor, Alexandru Stănilă.

„Continuăm alături de profesioniști! Am vorbit cu vicepreședintele Forumului Inventatorilor, domnul Alexandru Stănilă, despre viitoarele proiecte legislative. Legea Offsetului va fi susținută de AUR! De asemenea, azi am convenit cu colegii din Parlament susținerea noastră pentru reglementarea învățământului dual”, a transmis George Simion.

Ce este legea offsetului

Offset-ul este o procedură care se utilizează în domeniul militar, respectiv pentru dezvoltarea acestuia. Aceasta impune, ca și condiție contractuală, participarea agenților economici români la realizarea de echipamente, tehnică, tehnologie, materiale și produse ce fac obiectul unui contract de achiziție ân domeniul apărării. De asemenea, ajută la prestarea de servicii ce contribuie la implementarea și exploatarea în bune condiții a echipamentelor și produselor cumpărate.

„Doar simpla modernizare a Armatei prin achiziția de armament nu este suficientă fără revitalizarea și dezvoltarea industriei de armament. Proiectele generate în procesul de offset reprezintă răspunsul pentru nevoia de dezvoltare a industriei României, în special cea militară, pentru accesul pe noi piete a produselor românești, pentru transferul de tehnologie modernă, creșterea potențialului de export, încurajarea cercetării, dezvoltarea universităților și centrelor de cercetare-dezvoltare și crearea de noi locuri de muncă de calitate”, afirmau autorii proiectului de lege.

Sursă text: playtech.ro

Sursă foto: incisivdeprahova.ro