Audiențe la firul ierbii. Cristian Ivănuță, deputat AUR: Parlamentarul trebuie să fie prezent în comunitățile locale

Cristian Ivănuță, deputat AUR de Iași, se află vara aceasta în mijlocul cetățenilor din județul Iași în cadrul campaniei „Vara românilor”. De asemenea, alături de echipa locală AUR Iași, Cristian Ivănuță a supravegheat buna desfășurare a caravanei sanitare AUR, care a poposit timp de o săptămâna în comunele Roșcani și Ungheni, precum și în orașul Podul Iloaiei.

Încă de la începutul lunii iulie, deputatul Cristian Ivănuță s-a deplasat, alături de colegul său, deputatul Mihail Albișteanu, și de alți membri ai filiale AUR Iași, în mai multe localități din județ, unde au interacționat cu toți cetățenii spre a le afla nemulțumirile și problemele. În timpul vizitelor pe teren, aceștia au identificat și cazuri care au nevoie disperată de ajutor, iar oriunde a fost posibil, parlamentarii AUR au sesizat autoritățile locale sau centrale. Un astfel de caz a fost identificat și semnalat mai departe către Ministerul Familiei în comuna Holboca. Aici, în căminele unei foste ferme, locuiesc, în condiții de neimaginat foștii angajați ai fermei, împreună cu familiile lor, inclusiv copii. „Clădirile respective sunt într-o stare mizeră, fără alimentare cu energie electrică sau cu apă curentă, fără canalizare. În mod sigur, aceste condiții de trai reprezintă un pericol iminent la sănătatea celor care locuiesc în căminele din Holboca”, au precizat cei doi deputați în sesizarea înaintată Ministerului Familiei.

Cei doi deputați AUR de Iași au solicitat ministerului în cauză să întreprindă urgent toate măsurile necesare pentru ca aceste persoane să poată beneficia de condiții cel puțin decente de trai.

Prezent în studiourile BZI Live, Cristian Ivănuță a afirmat că parlamentarii trebuie să mențină permanent legătura cu cetățenii. „Parlamentarii AUR sunt conștienți de misiunea pe care o au, de mandatul pe care îl au, mandat care presupune interacțiunea cu cetățenii, nu numai din birourile parlamentare. Parlamentarul trebuie să fie prezent și în comunitățile locale, să poată să poată desfășura și acolo audiențe”.

În context, Ivănuță a făcut referire și la caravana medicală, o inițiativă a Alianței pentru Unirea Românilor, acțiune ce derivă din programul de guvernare al partidului AUR, care propune înființarea de policlinici la un număr de 25.000 de locuitori, astfel încât oamenii să poată beneficia în localitatea lor de servicii medicale de specialitate. Acesta a subliniat că, la nivel național, mai ales în comunitățile defavorizate, este mare nevoie de servicii medicale gratuite – prevenția este deosebit de importantă, iar mulți români nu au posibilitatea să ajungă la un control medical nici măcar anual.