Au sunat sirenele, din nou, in Piata Operei din Timisoara, pe 20 Decembrie. 31 de ani de cand am devenit primul oras liber de comunism din Romania. Foto si video | OpiniaTimisoarei.ro

20 decembrie, 2020 – 02:40 PM

TIMISOARA. Mai multi revolutionari s-au adunat in fata Operei din Timisoara, simbol al Revolutiei din Decembrie 1989 cand sirenele antiaeriene au sunat din nou, dupa 31 de ani de la Revolutie. In acest fel a fost marcat momentul in care Timisoara a devenit primul oras liber de comunism din Romania.

Timp de trei minute, la orele 12.00, sirenele s-au auzit, iarasi, in centrul orasului, punctul cel mai fierbinte al Revolutiei din Decembrie 1989.

Din cauza ca fatada Operei se afla in reparatii, revolutionarii nu au mai urcat, simbolic, in balcon, iar la incheierea sunetului de sirena, au aplaudat.

CITESTE SI: Timisoara devenea primul oras liber de comunism din Romania, pe 20 Decembrie 1989. Zeci de mii de muncitori ieseau din fabrici si umpleau Piata Operei 

VIDEO: George Stefanita

Pe 20 Decembrie 1989, locuitorii Timisoarei strigau fara teama – “Azi in Timisoara, maine in toata tara”. In acea zi a izbucnit greva generala in toate fabricile, iar zeci de mii de oameni s-au indreptat spre centrul orasului in Piata Operei.

Protestatarii au ocupat Piata si au inceput sa scandeze, printre altele ,,Armata e cu noi!” si ,,Libertate, Libertate“! .

Spre seara, cand Nicoale Ceausescu tuna si fulgera impotriva revolutionarilor, oamenii adunati in Piata Operei declarau Timisoara primul oras liber de comunism, dupa 45 de ani de dictatura.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

Articole recomandate

Pareri