Atenționare de grevă la aeroporturile din Germania – Sute de zboruri aeriene ar putea fi afectate.

Mai multe aeroporturi din Germania vor fi afectate, joi, de greva personalului de securitate, astfel că numeroase curse aeriene ar putea fi anulate sau ar putea avea întârzieri.

Sindicatul Verdi a convocat o grevă de avertisment a personalului de securitate, iar circa 25.000 de angajați vor întrerupe activitățile de dimineață până la miezul nopții, conform publicației Frankfurter Rundschau. Sindicaliștii sunt nemulțumiți de condițiile de lucru și de nivelul salarizării.

Principalele aeroporturi afectate vor fi cele din Frankfurt, Hamburg și Berlin, dar s-ar putea înregistra perturbări ale curselor aeriene și pe alte aeroporturi, în special în Bremen, Hanovra, Koln, Düsseldorf, Leipzig, Dresda, Erfurt și Stuttgart.

”Vor fi perturbări semnificative ale curselor aeriene, practic pasagerii nu se vor putea îmbarca deloc”, a comunicat conducerea Aeroportului internațional din Frankfurt, ceea ce ar putea afecta 1.050 de curse aeriene și aproximativ 135.000 de pasageri.

”Scopul nostru este să compensăm reducerea puterii de cumpărare. Activitățile personalului de securitate trebuie să rămână atrăgătoare din punct de vedere financiar. Avem deja probleme cu atragerea de personal calificat dispus să lucreze în regim permanent”, a declarat Wolfgang Pieper, un reprezentant al sindicatului Verdi.

Asociația Federală a Companiilor de Securitate din Aviația (BLDS) a criticat decizia sindicatului Verdi și a cerut continuarea negocierilor.

”Paralizarea traficului aerian în Germania printr-o grevă de avertisment este o decizie inadecvată. Ar trebui continuate eforturile pentru ajungerea la o soluție prin negocieri sau prin arbitraj”, a declarat Matthias von Randow, președintele Asociației Federale a Companiilor de Securitate din Aviația (BLDS).