Atenție la polițele RCA emise electronic: Poliția le vrea pe suport de hârtie, în original, iar amenzile pot ajunge la mii de lei

​În epoca internetului, polița RCA emisă în format electronic și transmisă pe e-mail nu este suficientă în cazul unui control în trafic. Un cititor HotNews.ro a aflat asta pe propria piele, când polițistul i-a cerut să-i prezinte polița RCA pe suport de hârtie, în original. În Parlament, un deputat semnalează un alt aspect: polițele RCA emise online nu au ștampile și semnături în original, acestea fiind imprimate electronic. Pot fi probleme în cazul unui control al polițiștilor? Vezi în articol ce spune ASF, dar și răspunsurile furnizate de Poliția Română la solicitarea HotNews.ro.

Informația pe scurt:

  • Contractele RCA pot fi emise și online, dar dacă nu ai la tine varianta pe hârtie s-ar putea să ai probleme serioase cu Poliția.
  • Ce a pățit un cititor HotNews.ro care s-a bazat că poate arăta polițistului de pe telefon polița RCA a mașinii.
  • În Parlament, un deputat semnalează un alt aspect: polițele RCA emise electronic au ștampila și semnătura imprimate, nu în original. Acesta întreabă ASF dacă ar putea exista probleme la controlul Poliției.
  • ASF îi răspunde că asigurătorii sunt cei care confirmă valabilitatea unei polițe RCA și că validitatea unei polițe RCA poate fi verificată de către oricine prin intermediul bazei de date AIDA,

 » Citește tot articolul pe www.hotnews.ro