ATENȚIE! Facturile la CURENT ar putea EXPLODA de la 1 IANUARIE

ATENȚIE! Facturile la CURENT ar putea EXPLODA de la 1 IANUARIE

Prețul energiei electrice ar putea fi și cu 29% mai mare începând de anul viitor, pentru cei care nu și-au schimbat contractele pentru acest serviciu. De la 1 ianuarie, prețul energiei nu va mai fi reglementat de stat așa cum este în prezent, iar acest lucru va duce la creșterea tarifelor în regim de serviciu universal. În zona Dobrogei tarifele ar putea crește chiar cu 28% – de la 45 de bani pe kWh, la 58 de bani pe kWh și asta fără a lua în calcul TVA, certificate verzi, contribuție de cogenerare și acciză. Alegerea unui nou contract poate fi făcută până la 30 ianuarie pentru a evita aceste majorări.

De la 1 ianuarie 2021, preţurile la energia electrică pentru consumatorii casnici ce sunt acum în piaţa reglementată vor fi calculate de furnizorul tradiţional şi se vor numi preţuri de serviciu universal. Consumatorii fie rămân cu actualele contracte, la preţuri de serviciu universal, fie încheie contracte în piaţa liberă, la preţuri concurenţiale. Pot alege dintr-o gamă foarte variată de oferte şi servicii ce consideră potrivit pentru ei – concurenţa din piaţa liberă le aduce oportunitatea unui preţ optim. Aceștia mai pot încheia un contract până la 30 ianuarie.

În zona Dobrogea, aproape 80% dintre clienții Enel Energie au trecut deja pe piața liberă

Potrivit reprezentanților Enel România: ”Peste 2 milioane de clienți Enel din țară sunt deja pe piața liberă, beneficiind de un preț fix la energia electrică pentru 12/24 de luni.

Pentru majoritatea dintre aceștia, Enel Energie Muntenia și Enel Energie nu vor aplica nicio creștere de preț la 1 ianuarie 2021. În zona Dobrogea, aproape 80% dintre clienții Enel Energie au trecut deja pe piața liberă. Același procent se aplică punctual, și în cazul locurilor de consum din județul Constanța.”

Virgil STOIAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.