Astronauții NASA de pe Stația Spațială tocmai s-au lovit de cea mai gravă problemă

NASA investighează o mică scurgere de aer la bordul Stației Spațiale Internaționale. Din fericire, cei trei actuali membri ai echipajului nu sunt în pericol.

NASA susține că astronauții vor petrece weekendul în interiorul segmentului rus al stației, în timp ce încearcă să găsească sursa scurgerii.

Scurgerea a fost detectată pentru prima dată în septembrie 2019, dar nu a afectat operațiunile obișnuite. Nici rata pierderilor de aer nu a fost accelerată sau suficient de mare pentru a provoca o alarmă.

Ca atare, NASA a monitorizat situația și s-a concentrat asupra altor priorități ale stației înainte de a aborda problema scurgerii, a declarat purtătorul de cuvânt al agenției, Dan Huot.

Ultimele luni au fost foarte aglomerate la ISS

Era de așteptat o cantitate mică de scurgeri de aer din stație. „Atmosfera stației este menținută la presiune confortabilă pentru membrii echipajului și un pic din aer se pierde, în timp, necesitând represiunea de rutină din rezervoarele de azot livrate în misiunile de aprovizionare cu marfă”, se arată într-un comunicat al NASA.

Totuși, acea rată de scurgere „a crescut ușor”, potrivit NASA, „astfel încât echipele lucrează la un plan pentru a izola, identifica și repara potențiala sursă”.

În timp ce se deplasează în segmentul rusesc al ISS, echipajul va închide toate trapele, astfel încât controlul misiunii să poată monitoriza presiunea aerului din fiecare modul. NASA așteaptă un fel de răspuns până la sfârșitul săptămânii viitoare.

Segmentul rus va permite celor trei astronauți să plutească în jurul principalului modul Zvezda, modulul de mini-cercetare Poisk și navele lor spațiale Soyuz MS-16.

Nu e prima oară, touși, când există astfel de mici defecțiuni întâmpinate pe stație. Au existat alte evenimente minore de scurgere de aer de-a lungul istoriei stației, ale căror prime module au fost trimise în spațiu în 1998. Însă expertiza astronauților și-a spus cuvântul, aceștia rezolvând problemele care au apărut la bordul navei. Cu siguranță, așa se va întâmpla și de data asta.