ROPRES

Asociațiile de elevi acuză: „Ministerul minte! Nu am fost chemate la discuții!”

Distribuiți acest articol!

Asociațiile de elevi nu au fost invitate la consultări, spun reprezentanții mai multor organizații de elevi din țară. Ei susțin că Ministerul Educației a organizat „false consultări cu reprezentanți ai unei structuri organizate prin ordin de ministru”.

„Ministerul minte! Asociațiile de elevi nu au fost chemate la discuții! Asociația Elevilor din Constanța (AEC), Asociația Elevilor din București și Ilfov (AEBI), Asociația Vâlceană a Elevilor (AVE), Asociația Elevilor din Bacău (AEBc), Asociația Elevilor din Maramureș (AEM) și Asociația Elevilor din Timiș (AETM) critică lipsa de dialog a Ministerului Educației și condamnă organizarea unor consultări false. Marți, Ministerul Educației a anunțat organizarea unor consultări cu reprezentanții elevilor și părinților referitoare la greva profesorilor. Asociațiile de elevi nu au fost invitate, Ministerul organizând niște false consultări cu reprezentanți ai unei structuri organizate prin ordin de ministru. Astfel, se încearcă din nou manipularea opiniei publice împotriva greviștilor, folosindu-se de elevi”, transmit acestea.

Elevii apreciază că „această minciună vine în scopul de a denatura opinia publică cu privire la grevă, lucru încercat de Ministerul Educației în mod repetat în ultimele zile”.

„Ministerul își doresc (dorește – n.r.) să se folosească de copii, sub pretextul examenelor naționale, pentru a antagoniza greviștii și a duce la oprirea grevei. Dacă într-adevăr s-ar dori găsirea unei soluții pentru susținerea examenelor naționale, Ministerul Educației ar susține mărirea salariilor profesorilor și ar consulta asociațiile elevilor, care au fost vocale în contextul grevei, participând la proteste, discuții, și propunând soluții pentru examenele naționale. Suntem solidari cu profesorii noștri și îi încurajăm să nu oprească greva până când nu vor primi un răspuns la toate solicitările lor. Ne dorim profesori bine plătiți, care pot trăi decent din salariul lor. Manipularea Guvernului și Ministerului trebuie oprită de urgență, pentru că nu profesorii greviști sunt problema, ci Guvernul! Solicităm Guvernului să oprească manipularea cu privire la grevă”, se arată în comunicat.

Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...