Asociaţia Vasiliada a demarat campania „Să le dăruim Crăciunul!” – GdS

Asociaţia Vasiliada, aflată sub patronajul Mitropoliei Olteniei, a demarat campania umanitară „Să le dăruim Crăciunul!”, prin care doreşte să sensibilizeze comunitatea locală cu privire la situaţia materială precară în care se află sute de copii nevoiaşi din judeţele Dolj şi Gorj.
În cadrul acestei campanii, Asociaţia Vasiliada a colectat peste 500 de scrisori adresate lui Moş Crăciun, scrise de copiii proveniţi din medii sociale defavorizate, iar TVR Craiova prezintă săptămânal poveștile de viață ale acestora.
Din cauza sărăciei în care trăiesc, aceşti copii nu pot simţi bucuria Sfintelor Sărbători de iarnă şi a darurilor oferite de Crăciun. Pentru mulţi, Moş Crăciun este doar un personaj de poveste, despre care ştiu că nu poate să ajungă anul acesta la ei, pentru că nu a venit nici în anii trecuţi. Moş Crăciun va veni la ei cu ajutorul persoanelor generoase, care vor primi scrisorile şi vor pregăti micuţilor cadoul dorit.

„Prin această campanie ne propunem, pe de o parte, să oferim copiilor nevoiaşi prilejul de a se bucura de tradiţionalele daruri de Crăciun, iar pe de alta parte, ne dorim ca mesajul campaniei să contribuie la dezvoltarea sentimentului de responsabilitate socială a persoanelor care pot să îi ajute pe semenii lor aflaţi în dificultate”, a declarat Părintele Adrian Stanulică, Preşedintele Asociaţiei Vasiliada.
Cui se adresează campania
Campania „Să le dăruim Craciunul!” se adresează către două grupuri distincte:
persoane fizice, care pot solicita Asociaţiei Vasiliada una dintre sutele de scrisori scrise pentru Moş Crăciun de copiii aflaţi în dificultate, pentru a oferi unuia dintre ei bucuria unui dar, în ajunul Sfintei Sărbători a Naşterii Domnului;persoane juridice (firme / companii), care pot să sponsorizeze acţiunea Asociaţiei Vasiliada, beneficiind astfel de facilităţile Codului Fiscal, prin care îşi pot deduce valoarea sponsorizării din impozitul pe profit datorat statului. Prin intermediul acestei prevederi,

 » Aflați mai multe informații aici.