Asociaţia Pro Consumatori cere referendum pentru implementarea 5G!

Asociaţia Pro Consumatori, membră a Organizaţiei Europene a Consumatorilor, atrage atenția că implementarea sistemului de comunicații 5G trebuie să se facă doar atunci când se pot prezenta studii care arată că nu este pusă în pericol viața și sănătatea consumatorilor. Asociația reamintește autorităților că nu trebuie să accepte producători de tehnologie 5G din state totalitare unde drepturile și libertățile cetățenilor nu contează, iar în acest sens cere organizarea unui referendum înainte de implementarea 5G.

APC a lansat și o campanie națională denumită “5G”, prin care își dorește să atragă atenția asupra pericolelor generate de această tehnologie pentru mediu, oameni și orice altă formă de viață. Reprezentanții APC cer Guvernului României studii pentru a arăta impactul 5G asupra populației, însă momentan nu există studii care să arate că tehnologia are un impact negativ asupra populației.

„Este inadmisibil și regretabil ca o instituție a statului român să…”

La începutul lunii august, Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor a postat pe site “Proiectul de Lege privind adoptarea unor măsuri referitoare la infrastructuri informatice și de comunicații de interes național şi condiţiile implementării rețelelor 5G”, în vederea transmiterii de propuneri, observaţii și opinii, până la data de 17 august. La data de 14 august, Asociaţia Pro Consumatori a trimis de pe adresa sa de email către Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor punctul său de vedere cu privire la acest proiect de lege.

„Este inadmisibil şi regretabil ca o instituţie a statului român, recte Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor să nu publice pe site-ul său punctul de vedere al Asociaţiei Pro Consumatori, singura organizaţie de utilitate publică, care are o activitate de peste 30 de ani în domeniul protecţiei consumatorilor. În schimb au fost publicate pe site-ul instituţiei propunerile și observaţiile a 91 de cetăţeni chinezi cu privire la acest proiect de lege! Intervenţia unor cetăţeni străini în politica legislaţivă a statului român arată incapacitatea şi incompetenţa celor care conduc această instituţie”, conf. univ. dr. Costel Stanciu, preşedinte Asociaţia Pro Consumatori.

Sorin HULUBEI