Asociaţia Municipiilor, condusă de Emil Boc, reclamă că guvernul nu a alocat încă primăriilor banii pentru centrele de vaccinare

Asociaţia Municipiilor, condusă de Emil Boc, reclamă că guvernul nu a alocat încă primăriilor banii pentru centrele de vaccinare

Asociaţia Municipiilor din România (AMR), al cărei președinte este primarul Clujului, Emil Boc, cere Ministerului Sănătăţii să asigure resursele financiare pentru organizarea centrelor de vaccinare, precum şi plata personalului.

Asociaţia Municipiilor din România spune că Ministerul Sănătăţii pretinde de la autoritățile locale să doteze centrele de vaccinare și să asigure plata personalului medical, însă primăriilor nu le-au fost alocate resursele financiare necesare.

”Având în vedere prevederile proiectului Ordonanţei de urgenţă iniţiat de către Ministerul Sănătăţii cu privire la unele măsuri pentru organizarea, dotarea şi operaţionalizarea  centrelor de vaccinare, precum şi pentru plata personalului medico-sanitar şi auxiliar care îşi desfăşoară activitatea în cadrul centrelor de vaccinare, Asociaţia Municipiilor din România: 

1. Constată ignorarea de către Ministerul Sănătăţii a principiului potrivit căruia nici o alocare de atribuţii în sarcina administraţiei publice locale să nu fie realizată fără o alocare financiară corespunzătoare!    

2. Solicită Ministerului Sănătăţii asigurarea resursei financiare aferente pentru organizarea, dotarea şi operaţionalizarea  centrelor de vaccinare precum şi pentru plata personalului medico-sanitar şi auxiliar care îşi desfăşoară activitatea în cadrul centrelor de vaccinare, indiferent de locaţie”, se arată într-un comunicat al asociaţiei.

Primarii spun că, potrivit art. 6 din proiectul OUG, pentru funcţionarea centrelor de vaccinare împotriva COVID 19, din bugetul autorităţilor administraţiei publice locale se asigură fondurile necesare asigurării finanţării următoarelor categorii de cheltuieli:

-pentru organizarea, dotarea şi operaţionalizarea centrelor de vaccinare;

-pentru plata personalului medico-sanitar şi auxiliar care îşi desfăşoară activitatea în cadrul centrelor de vaccinare împotriva COVID 19 organizate cu această destinaţie în alte locaţii în afara unităţilor sanitare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.