Viață de coșmar pentru doi copii din Iași. Asistentul maternal i-a bătut și violat. Cum s-au aflat ororile

Un bărbat de 47 de ani, asistent maternal de profesie, a fost arestat preventiv după ce și-ar fi bătut, agresat sexual și violat doi din cei trei copii pe care îi avea în grijă.

Este vorba despre o fetiță de 13 și un băiețel de nouă ani.

​Asistentul maternal are 47 de ani și avea în grijă trei copii, cu vârste cuprinse între nouă și 13 ani. Soția lui este educatoare și împreună au doi copii majori, plecați la facultate, conform Stirile ProTv.ro.

Cum au ieșit la iveală ororile

Ororile au ieșit la iveală la sfârșitul lunii septembrie, când individul a mers la spital cu băiețelul de nouă ani, care avea dureri mari în zona dorsală.

Medicii au descoperit că, de fapt, bietul copil fusese abuzat sexual. Imediat, spitalul a anunțat autoritățile. La scurt timp, toți copiii pe care îi avea bărbatul în grijă au fost luați în grija statului, și consiliați psihologic. Așa a ieșit la iveală și faptul că al doilea copil, o fetiță de 13 ani, a fost abuzată sexual și bătută.

Marți, individul a fost reținut de polițiști. În urmă cu puțin timp, a fost arestat preventiv pentru agresiune sexuală, viol şi rele tratamente aplicate minorului.

Alina Bocai, procuror Parchetul de pe lânga Curtea de Apel Iași: „S-a reținut împotriva inclupatului săvârșirea infracțiunii de viol în dauna părții vătamate minore de sex masculin și agresiune sexuală în dauna persoanei vătămate de sex feminin.”

În ancheta declanșată ulterior s-a stabilit și că asistentul maternal i-ar fi și bătut și obligat să muncească pe cei doi copii. Și sora lor, dată și ea în grija bărbatului, a avut parte de aceste abuzuri.

Localnică: „Îi punea la treabă și munceau singuri ei.”

Instituția care trebuia să vegheze că în familia asistentului maternal, copiii nu sunt supuși la abuzuri este Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași. Cei de acolo trebuiau să țină legătura cu primăria locală, să se intereseze de cum sunt îngrijiți cei mici și să meargă periodic la aceștia.

Tiberiu Bantaș este purtătorul de cuvânt al Direcției. Spune că toți colegii lui și-au făcut treaba, deși la unele întrebări nu dă răspunsuri clare.

Reporter: Când au fost ultima vizită a asistenților sociali?

Tiberiu Bantaș, purtător de cuvânt DGASPC Iași: „Probabil undeva în luna iulie. Asistenții sociali nu au observat nimic care să ducă spre abuz.”

Probabil dacă asistenții sociali ar fi stat de vorbă, de pildă, cu vecinii – ar fi aflat mai multe.

Vecină: „Soțul meu nu era zi să nu vină din grădină și să-mi spună că eu nu mai pot să mai văd copiii ăștia în halul ăsta.”

Asistentul maternal primea din partea statului, în fiecare lună, 5.900 de lei ca să aibă grijă de cei trei frați. Pentru viol, agresiune sexuală în formă continuată și rele tratamente aplicate minorului, asistentul maternal a fost arestat preventiv.