Artificiul la care va recurge Apple pentru a reduce costurile telefoanelor, după adăugarea compatibilității 5G

Anul trecut, Apple i-a luat prin surprindere pe mulți utilizatori sporind considerabil autonomia bateriei pentru seria iPhone 11. Se pare, însă, că ne așteaptă o surpriză foarte neplăcută odată cu gamele viitoare. 

În 2019, iPhone 11 Pro Max, de exemplu, avea o autonomie cu până la 5 ore mai mare față de varianta iPhone XS Max din 2018, iar asta le-a plăcut foarte mult fanilor Apple.

Noile provocări ale compatibilității 5G vin, însă, la pachet și cu o serie de provocări pentru neplăceri, iar efectele vor fi resimțite în special de clienți. Concret, pentru a evita creșterea prețurilor telefoanelor în era 5G, Apple va schimba tehnologia folosită pentru realizarea bateriei viitoarelor modele.

Zvonuri referitoare la capacitatea bateriei celor patru modele iPhone 12 pe care le așteptăm în 2020 au tot apărut și nu au fost deloc îmbucurătoare. Iar asta pentru că se pare că Apple va recurge la scăderea capacității acumulatoarelor pentru viitoarele telefoane. Gigantul ar putea miza pe îmbunătățirile în ceea ce privește consumul energetic ce vor fi obținute prin alimentarea dată de noul procesor A14 Bionic pe 5 nanometri. Totuși, un nou raport dat publicității de TF International prezintă concluziile analistului Ming-Chi Kuo și aduce niște noutăți interesante.

Acesta susține că producătorul operează deja schimbări masive la nivelul tehnologiei prin care sunt realizate bateriile telefoanelor Apple, reducând costurile prin utilizarea unor procese mai ieftine și mai puțin tehnologizate pentru seriile din 2020 și 2021, dar și pentru AirPods3.

Concret, Kuo arată că Apple ar putea reduce cu până la 50% costurile cu realizarea bateriilor pentru modelele de anul acesta, o mutare menită să acopere creșterea cheltuielilor date de implementarea 5G.

Pe baza documentelor depuse până acum de companie, iPhone 12 ar putea avea un acumulator cu o capacitate de 2227mAh (comparative cu 3110mAh pe iPhone 11), iPhone 12 Max va veni cu o baterie de 2775mAh, iar iPhone 12 Pro Max cu o capacitate de 3687mAh.

_________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: