Arafat a semnat! Două comune din Cluj cu rata infectărilor peste 12 la mie au fost închise

Șeful DSU, Raed Arafat, a aprobat introducerea în carantină a cinci localități din două comune Cluj, unde rata de infectare cu noul coronavirus a crescut peste 12 la mie.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Cluj a propus vineri introducerea în carantină a cinci localităţi din două comune din judeţul Cluj, unde rata de infectare a ajuns la un nivel îngrijorător, iar Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat măsura.

Astfel, localităţile Chinteni, Deuşu, Vechea, Sânmărtin, din comuna Chinteni, care a ajuns la o incidență a cazurilor la 1.000 de locuitori de 12,84, și localitatea Izvoru Crişului din comuna Izvoru Crişului (12,3), au intrat în carantină sâmbătă la ora 17.00. 

Măsurile obligatorii pentru toate persoanele care se află permanent sau tranzitează zonele menţionate, au fost stabilite prin ordin al şefului DSU. În interiorul celor cinci localităţi au fost limitate deplasările, au fost interzise numeroase activităţi şi este necesară declaraţia pe propria răspundere.