ROPRES

Apelul disperat al unui primar din județul Buzău pentru grădinița din comună: „Trec peste rușine și spun direct și public”

Distribuiți acest articol!

Un primar din județul Buzău face un apel public către cei care pot și vor să ajute copiii din comuna sa. Este vorba despre amenjarea interioară a unei toalete la grădiniță, întrucât preșcolarii merg și azi la WC-ul din curte. „Trec peste rușine și spun direct și public: dacă vrea cineva să ne ajute cu orice, o comunitate întreagă vă va mulțumi!”, a transmis, pe rețele sociale, Claudiu Constantin, primarul comunei Lopătari.

În comuna Lopătari, județul Buzău, sunt trei școli ale căror toaletă este încă afară. Sătul de situație și cu prea puțini bani la buget, primarul s-a decis să facă un apel public și să ceară ajutor, sub sloganul #noifacemotoaletă:

„Avem trei școli în comuna Lopătari ale căror toalete sunt încă afară. Este pentru mine o mare durere și îmi doresc să rezolvăm cât mai repede acest lucru pentru a intra în normalitate pentru copiii care încă mai fac școala la noi.
Anul acesta ne-am propus să rezolvăm problema la grădinița din satul Lopătari până la începutul anului școlar. Școala a găsit o soluție să elibereze camera arhivei ca să avem spațiul pentru a amenaja o toaletă, iar noi am alocat din bugetul local o sumă pentru materiale, însă din păcate nu ne permitem să aducem o firmă care să facă lucrările.

Ne-am propus să le facem cu băieții de la primărie și câțiva oameni de la „ajutor social”, însă este presiune constantă pe ei și cu întreținerea drumurilor comunale (nu avem deocamdată niciun metru de asfalt).

Așa că trec peste rușine și spun direct și public: dacă vrea cineva să ne ajute cu orice – mână de lucru, plus de materiale mai de calitate, alte lucrări exterioare la grădiniță – o comunitate întreagă vă va mulțumi și poate în timp vom reuși să ne păstrăm aici copiii și familiile tinere. Dacă știți pe cineva, trimiteți-i postarea asta, iar dacă vreți să ne dați un semn, suntem la un email distanță – primar@comunalopatari.ro.

De la Lopătari din județul Buzău, mulțumesc!”, se arată în mesajul publicat de primar pe rețelele sociale.

Foto: INQUAM Photos/Octav Ganea

Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...