Apele Române: Sectoarele golite de apă ale râului Dâmboviţa vor fi menţinute astfel în jur de 10 zile/ Este nevoie urgent de reamenajarea hidrotehnică a râului

Reprezentanţii Administraţiei Apele Române au anunţat, miercuri, că sectoarele râului Dâmboviţa care au fost golite de apă după ce s-au constatat infiltraţii în albia amenajată vor rămâne aşa circa zile. Ei au arătat că este nevoie urgent de reamenajarea hidrotehnică a râului şi refacerea celor 11 noduri hidrotehnice.

”Sectoarele golite de apă vor fi menţinute astfel în jur de 10 zile. Apele râului Dâmboviţa sunt reţinute în acest moment în acumularea Lacul Morii şi între stavilele nodurilor hidrotehnice”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Administraţiei Apele Române.

Reprezentanţii instituţiei subliniază că este nevoie urgent de reamenajarea hidrotehnică a râului Dâmboviţa care include refacerea celor 11 noduri hidrotehnice. Până în prezent, s-a finalizat studiul de fezabilitate care prevede lucrări de reabilitare, evaluate la 200 de milioane de euro.

Din PNRR, s-au contractat serviciile de proiectare având ca rezultat studiul de fezabilitate.

Prima etapă a lucrărilor, în valoare de 15 milioane de euro, finanţate tot prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, se referă la lucrări care vor fi executate la barajul Lacul Morii, precizează Apele Române.