Apariția unui comparator de tarife RCA gestionat de Biroul asigurătorilor auto: Consiliul Concurenței nu vede, la o primă analiză, îngrijorări concurențiale, dacă se vor respecta anumite condiții

​Autoritatea de concurență consideră că un comparator independent de tarife RCA este în beneficiul consumatorilor și poate avea efecte pro-concurențiale, în condițiile în care: realizarea acestuia nu determină un schimb de informații sensibile din punct de vedere comercial între asigurători și există mecanisme care să împiedice asigurătorii RCA să acceseze toate tarifele de primă practicate de concurenți pe diverse categorii de risc, a precizat autoritatea la solicitarea HotNews.ro.

  • UPDATE (16:15) ASF: Legea nu interzice BAAR să realizeze această platformă, dar ea ar putea fi utilizată doar informal, neoficial.

Biroul Asigurătorilor auto (BAAR), care îndeplinește rolul de birou național Carte Verde și are ca membri toți cei 9 asigurători RCA din România, a anunțat recent că va implementa o platformă online de comparare a tarifelor RCA de la toți asigurătorii autorizați.

Noul instrument de informare va furniza nivelul estimativ al primelor de asigurare RCA la oricare dintre asigurătorii autorizați care au dreptul să practice această formă de asigurare pe teritoriul României. În piață sunt mai multe platforme online de comparare a ofertelor RCA, dar surse din industrie spun că aceste instrumente private nu ar afișa toate informațiile privind ofertele existente.

BAAR a spus că,

 » Citește tot articolul pe www.hotnews.ro