Aparatul care te scapă de mahmureală în timp record! Cât de repede acționează?

Cercetătorii s-au gândit să le facă viața mai ușoară amatorilor de petreceri și au inventat un aparat care ameliorează rapid starea de mahmureală.

Noul aparat acționează de trei ori mai repede comparativ cu timpul necesar organismului de a se reface după o noapte de beție.

Metoda este relativ simplă: utilizatorul respiră intens într-o mască, cât mai rapid și cât mai profund posibil, pentru a intra în hiperventilație.

Prin această respirație accelerată, organismul elimină mult mai repede alcoolul. Dar, în mod normal, în stare de hiperventilație, este eliminat și mult dioxid de carbon, ceea ce poate provoca amețeli sau chiar leșin.

Acest lucru nu se mai întâmplă însă, pentru că aparatul îi permite utilizatorului să inspire o anumită cantitate de dioxid de carbon, astfel încât acest gaz nu se mai elimină prea repede din organism.

Inițial, dispozitivul a fost conceput pentru a trata intoxicația cu monoxid de carbon și ca să ajute pacienții să-și revină mai repede după o anestezie.

A fost însă modificat, pentru a se adresa persoanelor care riscă să dezvolte intoxicație cu alcool, dar poate fi folosit și de consumatorii ocazionali.

În cadrul unui studiu, aparatul a fost testat cu succes pe 5 bărbați care au băut jumătate de pahar de vodcă.

Utilizând aparatul, ei au eliminat alcoolul din sânge de trei ori mai repede decât în alte situații, când nu l-au folosit.

Dispozitivul înjumătățește cantitatea de alcool din organism în aproximativ 45 de minute, comparativ cu 2-3 ore, cât este necesar în mod normal pentru ca nivelul de alcool să scadă.

Din păcate însă, deși aparatul este eficient, costă foarte mult și puțini își vor permite să-l cumpere. Prețul este, în acest moment, de 20.000 de dolari.

Ineditul dispozitiv a fost prezentat în revista Scientific Reports.


 


Urmărește emisiunile tale preferate pe ProTv Plus: