ROPRES

Antonio Andrușceac pentru News Moldova: Am vrut să folosim banii din subvenție pentru a construi un spital, dar nu ne-au lăsat, așa că am dat startul Caravanei Medicale AUR

Distribuiți acest articol!

Deputatul AUR Antonio Andrușceac a acordat un interviu publicației News Moldova, în care a vorbit despre prioritățile sale în actualul mandat de parlamentar, dar și despre proiectele AUR la nivel general. În calitate de membru în Comisia pentru buget, finanțe şi bănci (din apr. 2022) și în Comisia pentru muncă şi protecție socială (din feb. 2021), Antonio Andrușceac se asigură că proiectele de lege avizate aduc un beneficiu românilor și nu aduc prejudicii economiei sau suveranității naționale. De asemenea, deputatul menține permanent legătura cu băcăuanii care pot sesiza nereguli și probleme ce necesită rezolvare, în cadrelor audiențele și întâlnirilor care au loc la cabinetul parlamentarului sau pe stradă, în timpul vizitelor în teritoriu.

Deputatul AUR consideră că ar trebui sprijinite acele proiecte care aduc bani europeni în țară pentru a construi spitale sau a face orice fel de investiții în domeniile sănătate și educație. „Spre exemplu, un proiect cu care nu am fost de acord s-a referit la împrumuturile făcute de statul român de la Banca Europeană de Investiții pentru a finanța lucrări la spitale, în loc să utilizeze banii europeni pe care îi avem la dispoziție și pe care nu trebuie să îi rambursăm. Însă, nu înțeleg de ce guvernanții noștri, în loc să depună proiecte pe fonduri europene, aleg varianta facilă, aceea de a contracta împrumuturi la dobânzi uriașe”, a precizat Andrușceac referitor la activitatea sa din comisii.

În ceea ce privește lista priorităților, acestea sunt investițiile în independența energetică a României, capacitatea de producție agricolă prin irigare intensivă și independența alimentară prin susținerea producătorilor locali.

AUR a vrut să construiască un spital din subvenții

Antonio Andrușceac a făcut o scurtă trecere în revistă a proiectelor depuse de AUR recent. Printre acestea se regăsesc inițiative privind reducerea taxării muncii și stimularea natalității, în condițiile în care România are un declin demografic accentuat.

El a amintit că încă de la intrarea în Parlament, AUR a vrut să utilizeze banii din subvenția destinată partidului pentru a construi un spital. În acest sens, Alianța pentru Unirea Românilor a depus și un proiect de lege, care a fost însă respins de coaliția de guvernare.

„Noi, la AUR, am vrut să folosim banii din subvenție pentru a construi un spital, dar nu ne-au lăsat, așa că am dat startul Caravanei Medicale AUR, care va începe în scurt timp să meargă prin țară, la români.

În calitate de parlamentar am susținut și chiar am reușit să trec cu aviz favorabil de unele comisii de specialitate și de Consiliul Economic și Social proiecte care să ofere o mai mare transparență cu privire la activitatea celor care conduc România, cum ar fi controlul averii lui Klaus Iohannis, dar și proiecte care au avut la bază referendumuri naționale, precum reducerea numărului de parlamentari”, a mai spus deputatul referitor la proiectele de lege inițiate de AUR.

În plus, Alianța pentru Unirea Românilor a mai depus proiecte de lege prin care sprijină familiile din România – fie prin deduceri de taxe, fie prin acordarea unui stimul suplimentar familiilor care au 2 sau mai mulţi copii minori, dar și proiecte care vin să înlesnească adopția copiilor din structurile de plasament ale statului.

Proiect de lege: AUR propunere reducerea numărului de parlamentari

„Potrivit inițiativei depusă alături de colegii din AUR, un deputat ar urma să fie ales cu 90.000 de voturi, iar un senator cu 210.000. În prezent cota este de 73.000 voturi pentru un deputat și 168.000 voturi pentru un senator, deci schimbarea preconizată este una consistentă.

Nu în ultimul rând, tot în privința partidelor, am depus un proiect de lege care își propune să contribuie la scăderea sumei alocate anual de la bugetul de stat ca subvenție partidelor politice, dar și creșterea gradului de transparență cu privire la cheltuielile realizate de partidele politice”, a mai spus Andrușceac.

Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...