Antonio Andrușceac: În viziunea AUR, reforma administrației publice presupune inclusiv profesionalizarea consilierilor locali și județeni

Programul Alianței pentru Unirea Românilor prevede o serie de reforme, printre care se numără și cea a administrației publice, administrație care în prezent este căpușată de clienta de partid. În viziunea AUR, reforma administrativă presupune inclusiv profesionalizarea consilierilor locali și județeni, a declarat deputatul Antonio Andrușceac, președintele Comisiei de Constituționalitate din Camera Deputaților, la Forumul Aleșilor Locali „Redefinirea Administrației Publice locale – Eficiență, Transparență, Inovație”, aflat la a ediția a doua.

În discursul său, deputatul AUR a subliniat că funcționarii – consilierii locali și județeni – au un rol important în legătura directă cu cetățenii, iar obiectivul Forumul Aleșilor Locali este acela de a identifica modalități de îmbunătățire a activității acestora.

În context, Antonio Andrușceac a subliniat că AUR este interesat în dezvoltarea unui corp de adevărați profesioniști în cadrul Consiliilor Locale, precizând că reforma în administrația publică pe care AUR o va face va însemna și profesionalizarea consilierilor locali și județeni, îndepărtarea de decizia politică având în vedere măsura în care acest lucru a adus România în situația ca în multe UAT-uri să nu existe finanțări, inclusiv pentru proiecte europene, doar pentru că primarii de acolo, cum este și cazul primarului AUR din Amara, are o altă culoare politică decât cea a conducerii Consiliilor Județene.

„Când suntem în administrația publică locală, toți trebuie să tragem în aceeași direcție: de a servi locuitorii satelor, comunelor, orașelor pe care le reprezentăm”, a spus deputatul AUR.

Antonio Andrușceac a subliniat că AUR va reforma administrația publică locală și va profesionaliza corpul consilierilor locali.

„Vrem să aducem un corp de profesioniști în administrația publică locală”, a concluzionat acesta, subliniind angajamentul AUR de a îmbunătăți administrația publică.

Forumul Aleșilor Locali cu tema „Redefinirea Administrației Publice locale – Eficiență, Transparență, Inovație” a fost conceput ca o platformă de dezbatere extinsă și esențială, menită să faciliteze o mai bună înțelegere a problemelor complexe cu care se confruntă administrația locală și a necesității de a redefini administrația publică. Evenimentul reunește aleși locali de la toate partidele din România, invitați străini și specialiști în domeniul administrației publice.