Antonio Andrușceac (AUR) solicită Ministerului Finanțelor lista completă a instituțiilor media și publicațiilor care au primit bani de la Guvern

Izbucnirea pandemiei generate de virusul Sars Cov – 2, în primăvara anului 2020, a determinat reducerea activității în majoritatea domeniilor de activitate, fie că este vorba de sectorul de stat, fie că este vorba de sectorul privat. În acest context, Guvernul a promis anul trecut aproape 200 de milioane de lei pieței media pentru promovarea campaniei antiCovid și a plătit până la final lunii mai 2021 doar 141 de milioane, arată un raport al Export Forum.

Având în vedere cele de mai sus, deputatul AUR Antonio Andrușceac a înaintat ministrului Finanțelor, Dan Vîlceanu, o întrebare parlamentară privind ajutoarele financiare primite de instituțiile mass media în perioada pandemiei, prin care solicită răspuns la următoarele chestiuni:

  1. Care sunt actele normative în baza cărora instituțiile din domeniul mass media au primit susținere financiară din partea statului român?
  2. Vă rugăm să ne puneți la dispoziție lista completă a instituțiilor media și publicațiilor (radio, tv, agenții de știri, publicații etc) care au primit ajutor financiar de la stat, cu precizarea cuantumului sumelor primite, de la momentul declanșării pandemiei și până în prezent.
  3. Care au fost instituțiile mass media (inclusiv de mediul online) cu care Guvernul României a încheiat contracte pentru difuzarea și promovarea spoturilor publicitare din perioada stării de urgență (privind respectarea măsurilor de carantină impuse la nivel național), precum și a celor din cadrul campaniei de vaccinare și care a fost valoarea fiecărui contract încheiat?