Antonio Andrușceac (AUR): În timp ce PSD și PNL vor să falimenteze afacerile locale, AUR vine cu proiecte de lege pentru sprijinirea afacerilor românești

În timp ce PSD și PNL și-au făcut un scop din falimentarea afacerile locale și impunerea de biruri, AUR a depus, încă de la intrarea în Parlament, proiecte de lege pentru sprijinirea afacerilor românești. Deputatul AUR Antonio Andrușceac a anunțat că, pe lângă inițiativele deja cunoscute, Alianța pentru Unirea Românilor va depune noi proiecte de lege în domeniul economic și social.

Dintre toate, probabil cel mai așteptat de toți românii este creșterea salariului minim până la o valoare de 5.000 de lei. Antonio Andrușceac a precizat, referitor la acest proiect, că toate calcule au fost făcute în concordanță cu Institutul Național de Statistică, în strânsă corelare cu valoarea coșului minim de consum.

Deputatul a făcut o scurtă trecere în revistă a proiectele AUR care au intrat deja pe traseul legislativ. Printre acestea se numără inițiativele legislative privind reducerea taxării muncii și a companiilor, precum și la reglementarea pe bază de contributivitate a pensiilor speciale. „O altă propunere este susținerea implicării mai active, pentru că Biserica este implicată în construcția și operarea a centrelor rezidențiale pentru bătrâni. Face parte din misiunea socială a Bisericii și noi vom susține acest lucru, pentru că empatia asistenților sociali absolvenți de teologie arată că aparținătorii se îndreaptă tot mai mult către Biserică”.

În ceea ce privește proiectele de lege ce urmează să fie depuse de către parlamentarii AUR, Antonio Andrușceac s-a referit la câteva dintre acestea, după cum urmează:

  • „Alexandru Pesamosca”, proiect de lege pentru susținerea financiară a investițiilor private în construcții sau înființarea de unități medicale.
  • „Ion Ionescu de la Brad”, un program care se îndreaptă către operatorii economici din domeniul agriculturii, pescuitului, acvaculturii și, în general, a sectorului alimentar, dar și a comerțului cu aceste produse.

La aceste două inițiative legislative se mai adaugă altele referitoare la achiziția de microbuze școlare și la reducerea taxării muncii și a taxării marilor companii.