Antonio Andrușceac (AUR) despre condamnarea premierului Cîțu: Avem de-a face cu o problemă de legalitate și moralitate

Deputatul AUR Antonio Andrușceac a fost invitat în cadrul emisiunii Actualitatea de la B1 TV pentru a discuta despre cele mai importante subiecte ale momentului. Printre temele abordate s-a aflat și cazul premierului Cîțu, condamnat acum 20 de ani în Statele Unite ale Americii pentru că a condus sub influența alcoolului.

Andrușceac a afirmat că în acest caz avem de-a face cu o problemă de legalitate și moralitate pentru că Oficiul Registrului Național al Informațiilor Secrete (ORNISS) i-a dat aviz lui Florin Cîțu să ocupe o funcție de înalt demnitar al statului român.

Semnul de întrebare este unde intervine acest ORNISS, ce a declarat dânsul acolo, pentru că certificatul acesta te pune să spui tot felul de lucruri despre rude, despre familie, nu numai despre el. Dacă premierul Cîțu a declarat incidentul este o problemă a celor care i-au permis să acceadă într-o funcție la acest nivel. Dacă nu a declarat și cei care sunt puși să verifice aceste documente nu și-au făcut datoria, pentru că este obligatoriu să verifici declarația, atunci este o problemă la un alt nivel de securitate”, a explicat deputatul AUR la B1 TV.

Subliniem că ORNISS a refuzat să dea detalii în cazul condamnării din SUA, motivând că acestea sunt „informaţii clasificate”.