ROPRES

Antonio Andrușceac: AUR a dejucat planurile coaliției cu banii din PNRR. Tunul din energie a eșuat

Alianța pentru Unirea Românilor a atras de nenumărate ori atenția asupra neregulilor din Planul Național de Redresare și Reziliență, sub umbrela căruia urmau să se îmbogățească firmele de partid. Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a fost nevoit să scoată proiectele atribuție direct unor companii de stat și private la insistențele Comisiei Europene care solicită o selecție competitivă de proiecte.

Încă o dată, se dovedește că AUR a avut dreptate. Tunul pe care actuala coaliție îl pregătea, prin ministrul Energiei Virgil Popescu, a eșuat. Proiectul dat pe ochi frumoși companiei GSP Power, în valoare de 600 de milioane de euro, a fost scos din PNRR”, a declarat deputatul AUR Antonio Andrușceac, precizând că așteptă și o demisie în urma acestui anunț.

Ministrul Energiei decis să scoată toate proiectele directe ale unor companii de stat și private din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) transmis de România la Bruxelles, în locul finanțării directe a acestor proiecte punctuale urmând să fie organizată o selecție competitivă de proiecte. Virgil Popescu a declarat decizia a fost luată după discuțiile cu reprezentanții Comisiei Europene, „pentru a nu mai exista întrebări de ce nu pot participa și alții la aceste proiecte”.

S-ar putea să-ți placă și...