Actualitate ROPRES

Antena 1, suspendarea emisiei timp de 10 minute după cazul gemenilor din Ploieşti

Antena 1, suspendarea emisiei timp de 10 minute după cazul gemenilor din Ploieşti
Distribuiți acest articol!

Consiliul Naţional al Audiovizualului a sancţionat joi postul Antena 1 cu suspendarea emisiei timp de 10 minute, între orele 19,00 şi 19,10, din cauza încălcării legislaţiei audiovizuale în cazul celor doi gemeni care au decedat după ce au căzut de la etajul 10 al unui bloc din Ploieşti.Potrivit unui comunicat al CNA, transmis AGERPRES, ca urmare a autosesizării şi a sesizărilor primite, membrii Consiliului au analizat rapoartele de monitorizare întocmite de direcţia de specialitate pentru şapte ediţii ale emisiunii “Acces direct”, difuzate în perioada 6-14 septembrie, urmărind modul în care radiodifuzorul a reflectat cazul celor doi gemeni decedaţi după ce au căzut de la etajul 10 al unui bloc din Ploieşti.

“Constatând încălcarea dispoziţiilor art. 3 alin. (2) şi art. 39 alin. (2) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi nerespectarea prevederilor art. 17 alin. (1) şi art. 32 alin. (1), (2) din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual şi ţinând cont de gravitatea faptei, de audienţa înregistrată şi de sancţiunile primite anterior, pe o perioadă de cel mult un an (conform art. 144 alin. (3) din Codul audiovizualului), CNA a decis sancţionarea postului Antena 1 cu obligaţia de a difuza timp de 10 minute, între orele 19,00 şi 19,10, numai textul deciziei de sancţionare”, precizează CNA.

Art. 95 din Legea audiovizualului prevede la alin. 1, litera a, obligarea radiodifuzorului de a difuza timp de 10 minute, între orele 19,00 şi 19,10, numai textul deciziei de sancţionare.

Conform CNA, postul va trebui să difuzeze textului deciziei îndată ce va primi textul acesteia.

* De asemenea, pentru încălcarea prevederilor art. 39 alin. (2) din Legea audiovizualului şi a dispoziţiilor art. 17 alin. (1) din Codul audiovizualului, Consiliul a decis sancţionarea postului Antena 1 cu amendă de 10.000 de lei.

 » Aflați mai multe informații aici.


Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...