Anglia introduce castori în sălbătăcie, după o absenţă de 400 de ani: Activităţile lor sunt benefice pentru oameni și pentru faună

Primii castori care trăiesc în sălbăticie în Anglia după o absenţă de peste 400 de ani au primit permisiunea specialiştilor britanici de a-şi continua viaţa în condiţii de libertate, după ce un studiu bazat pe o perioadă de probă de cinci ani a arătat că activităţile şi barajele construite de aceste vieţuitoare sunt benefice pentru faună şi pentru oameni, informează Reuters, citată de Agerpres.

Castorii, mamifere vegetariene semiacvatice, au fost vânaţi până la extincţie în Marea Britanie în urmă cu peste patru secole pentru carnea şi blana lor, dar şi pentru castoreum – o secreţie a acestor vieţuitoare, folosită în medicină şi industria parfumurilor.

În 2013, o familie de castori a fost descoperită în proximitatea râului Otter din Devon, o regiune rurală din sud-vestul Angliei. Nu este cunoscut modul în care acei castori au ajuns acolo şi, într-o primă fază, animalele au fost vizate de un ordin de capturare şi evacuare.

În cele din urmă, autorităţile le-au permis castorilor să trăiască în zonă timp de cinci ani pentru o perioadă de probă, în urma unei campanii coordonate de fundaţia Devon Wildlife Trust, ai cărei reprezentanţi au studiat comportamentul acestor animale şi impactul lor asupra mediului înconjurător.

 » Citește tot articolul pe www.digi24.ro