Andrew Noble – ”tutorial” de gătit sarmale, pe pagina de Facebook a Ambasadei Marii Britanii

2020-06-09 20:41:26Nr afisări

Modifică dimensiunea fontului:

Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Andrew Noble, prezintă în detaliu cum sunt gătite sarmalele româneşti, într-un filmuleţ publicat marţi pe pagina de Facebook a misiunii diplomatice.

„Ambasadorul Marii Britanii în România, Andrew Noble, marchează ziua de naştere a Reginei Elisabeta a II-a prin prepararea de sarmale” – este mesajul ce însoţeşte înregistrarea video a diplomatului, care prezintă fiecare etapă a pregătirii acestui fel de mâncare.

Noble explică faptul că iniţiativa este răspunsul său la provocarea ambasadorului României în Marea Britanie, Dan Mihalache.

„Azi o să gătesc pentru dumneavoastră preparatul meu românesc preferat. Este un fel de mâncare pe care l-am descoperit când am venit în România comunistă, în 1983. Atunci nu se găsea în multe locuri. Acum, în Transilvania, în restul ţării, găsiţi acest preparat în orice restaurant. Este foarte popular”, spune Noble înainte de a începe să gătească.

În momentul în care trebuie să pună sarmalele în cuptor, ambasadorul îi pregăteşte pe curioşi pentru cât de bune vor fi acestea şi glumeşte cu publicul britanic.

„La final,

 » Citește tot articolul pe www.agerpres.ro