Andrei Hangan(AUR) – „Pădurile sunt aurul verde al românilor. Avem nevoie de un moratoriu de 10 ani privind exploatarea”

AUR atrage atenția că tot mai mulți activiști implicați în depistarea cazurilor de tăieri ilegale de păduri și de transport ilegal de lemn, dar și pădurari, sunt victime ale complicității dintre Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Mediului, Ministerul Justiției, Parchetul General, parlamentari și companiile austriece care exploatează resursele României.

„Pe 6 octombrie am participat la o dezbatere publică privind adoptarea unei noi Strategii Forestiere Naționale, în calitate de vicepreședinte al Comisiei pentru ape, păduri, pescuit și fond cinegetic din Senatul României.
Dezbaterea a fost găzduită de copreședinții AUR, Claudiu Târziu și George Simion, și moderată de jurnalistul și activistul de mediu Liviu Mihaiu.

Au participat reprezentanți ai Academiei de Științe Agricole și Silvice „Gheorghe Ionescu-Sisești”, Romsilva, Federației sindicatelor „Silva”, WWF România, Asociației „Forumul Inventatorilor Români”, activiști de mediu și parlamentari, iar discuțiile s-au axat pe elaborarea de strategii forestiere coerente, de politici viabile de compensare și protecție a fondului forestier, pe nevoia de reglementare a activităților forestiere.

La inițiativa participanților, s-a decis crearea unui grup de lucru care va elabora o Strategie Forestieră Națională. De altfel, AUR a propus recent instituirea unui moratoriu de 10 ani privind limitarea exploatării masei lemnoase la necesarul de consum intern.”, spune Andrei Hangan, deputat AUR.