Andrei Hangan (AUR): statul vinde terenuri, iar românii sunt alungați din propriile locuințe. Ce s-a întâmplat în județul Brăila

Locuitorii comunei Chiscani, județul Brăila, sunt dați afară din perimetrul propriei locuințe. Ilegalitățile au fost constatate de către senatorul AUR Andrei Hangan în cadrul ultimei vizite pe care a efectuat-o în județ, susținând că ni se vinde și pământul de sub picioare, nu doar suveranitatea națională, resursele naturale, potențialul uman, principiile, valorile!

Locuitorii comunei Chiscani asistă la înstrăinarea unei parcele de teren de pe malul Dunării, care aparținea domeniului public, iar drumul de acces către mal a fost blocat. Terenul a fost, de fapt, vândut unei firme străine din industria exploatării și comercializării lemnului. Astfel, fără nicio explicație, fără niciun marcaj, oamenii au fost alungați din acea zonă, cu tot cu bunurile și proprietățile lor, iar drumul de servitute nu mai poate fi utilizat de cetățeni.

Comportamentul autorităților locale și centrale din România este, de mult timp, unul arbitrar, discreționar, fără a ține cont de interesul cetățenilor pe care și-au asumat să-i servească. Acest fenomen generalizat în România ultimilor 32 de ani trebuie să înceteze! Voi face toate demersurile parlamentare care îmi stau în putință pentru a aduce lumină în acest caz din comuna Chiscani. Destule combinații au fost făcute cu sânge rece și buzunare pline peste capul acestui popor amărât!”, a declarat senatorul AUR Andrei Hangan.

În acest moment, 6000 de oameni nu mai au acces la Dunăre, inclusiv pescari care au dreptul, conform legii, să-și desfășoare activitatea, fiind vorba despre o localitate limitrofă Dunării.