ROPRES

Andrei Hangan (AUR): Proiect de lege prin care se elimină plățile în numerar, susținut de coaliția PSD-PNL-UDMR și USR

Distribuiți acest articol!

Senatorul AUR Andrei Hangan avertizează asupra pericolului reprezentat de un proiect de lege, susținut de coaliția PSD-PNL-UDMR și USR, care are drept scop eliminarea plăților în numerar pentru salariu sau la comercianți, sub pretextul „incluziunii financiare”. Dimpotrivă, susține Andrei Hangan, prin această lege se încalcă principiul democrației: cum poți crește incluziunea financiară dacă limitezi sau chiar elimini plățile făcute în numerar?

Într-o declarație de presă, senatorul AUR, subliniază că pretextul pentru această lege care duhnește a totalitarism este „creșterea incluziunii financiare” – exprimare preluată ad litteram din limbajul de lemn specific Comisiei Europene. Dacă va fi adoptată, această lege îi va împiedica pe români să-și gestioneze resursele financiare în funcție de preferințe.

În loc să sprijine incluziunea financiară, aceste partide propun cu o nonșalanșă iesită din comun legi care le vor lua românilor dreptul de a-și gestiona banii așa cum consideră că este mai bine pentru ei și familiile lor. „Aceasta este o încălcare flagrantă a principiului fundamental al autonomiei financiare și reprezintă un atac direct asupra valorilor democratice pe care noi, în acest for legislativ, trebuie să le protejăm cu fermitate”, punctează Andrei Hangan.

AUR se opune adoptării acestei lege: ar fi un pas înapoi pentru România

Andrei Hangan a mai spus că AUR, în buna tradiție a apărării drepturilor și libertăților cetățenești, nu va susține această lege deoarece acesta ar fi un pas înapoi pentru România și ar avea consecințe negative asupra vieții românilor.

„Societatea pe care o construim astăzi trebuie să fie una bazată pe libertate, dreptate și egalitate. Limitarea accesului la banii lichizi nu va face decât să creeze o societate în care doar unii privilegiați vor avea acces la resurse financiare, iar restul vor fi dependenți de autorități și de deciziile lor discutabile.

Noi, AUR, vom fi alături de cetățeni și vom lupta pentru interesele lor. Este de datoria noastră ca reprezentanți ai poporului, avem responsabilitatea de a proteja și a promova drepturile și libertățile cetățenilor noștri. Nu putem să lăsăm românii în grija unor decizii absurde care le-ar afecta viața și care ar limita capacitatea lor de a-și gestiona propriile finanțe”, a mai spus senatorul AUR.

Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...